Patru metode utile pentru a depasi impasul financiar

Nimic nu este mai dificil decat sa ne confruntam cu probleme de natura financiara, iar solutiile disponibile din jurul nostru sa se estompeze pas cu pas. Cu toate acestea, inainte de  a intra in panica, asigurati-va de faptul ca elimitati toate variantele posibile pentru a va rezolva problema. Noi ne-am gandit la patru dintre acestea, insa asteptam si sugestiile voastre.

Un prim sprijin ar fi chiar cel al rudelor din jurul tau, ori al prietenilor apropiati. Cu toate acestea, in momentul in care vorbim despre bani, chiar si persoanele de care suntem legati ar putea sa ne impuna diverse restrictii, precum o perioada fixa de returnare a banilor, sau diverse "conditii" de acordare.

Da, va puteti astepta ca rudele sa va intrebe in amanunt motivele pentru care aveti nevoie de respectivele imprumuturi rapide, caci nimeni nu isi poate pune economiile in pericol pentru un moft al unei persoane apropiate. Insa, daca norocul va surade si gasiti in randul amicilor, al cunostintelor ori al rudelor o astfel de persoana, atunci va puteti considera intr-adevar norocos, asta pentru ca nu vor exista costuri suplimentare, drumuri si alte compromisuri pe care va trebui sa le indepliniti ulterior.

O a doua alternativa ar fi sa treceti pragul unui amanet, lucru nu tocmai de dorit. De ce spunem asta? Mai mult ca sigur, pentru a intra in posesia unei sume consistente de bani trebuie sa amanetati o cantitate generoasa de metal pretios, pe care nu il puteti prelua decat din bijuterii. Iar cum riscul de a nu reusi sa va recuperati bijuteriile exista la fiecare astfel de tranzactie, impactul emotional suferit in urma unei astfel de pierderi poate fi unul semnificativ pentru fiecare persoana care tine cu adevarat la lucrurile sale.

Cea de-a treia varianta pare cea mai plauzibila pentru o persoana obisnuita, care nici nu este inconjurata de oameni cu un potential financiar important, dar care isi doreste totodata sa efectueze imprumutul intr-o maniera eleganta, legala si lejera pentru propriul sau confort. Vorbind despre un impas financiar semnificativ, asta inseamna ca timpul nu lucreaza in favoarea voastra, iar creditele initiate in segmetul bancar ies din discutie inca de la bun inceput. Da, cea de-a treia varianta este sprijinita de institutiile financiare nebancare, respectiv IFN-urile. Acestea sunt gata sa ofere un potential credit rapid persoanei care traverseaza perioade nefaste din punct de vedere financiar, oferindu-i imprumutul respectiv intr-un interval foarte scurt de timp.

Din perspectiva IFN-urilor, cele mai promitatoare par a fi imprumuturile pana la salariu, caci daca alegeti o perioada mai vasta dobanzile vor creste intr-o maniera simtitoare. Cu toate acestea, institutiile financiare nebancare ofera numeroase avantaje solicitantilor, asa cum ar fi distributia fixa a ratelor, rate ale caror costuri sunt stabilite inca de la bun inceput. De asemenea, intregul proces de obtinere a  creditului se poate desfasura in mediul virtual, de pe orice device inteligent. Vizibilitatea este un alt punct forte pe care IFN-urile il aduc in prim - plan, recunoasterea lor la nivel national fiind un atribut care nu le permite sa se abata de la reguli stricte, ori de la seriozitatea si promptitudinea cu care si-au obisnuit clientii.

Ultima varianta pe care o aducem in discutie este cea a imprumuturilor mai putin "standard", respectiv a sumelor de bani pe care le puteti obtine de la persoanele care au adoptat stigmatul de "camatari". Desi ajutorul poate parea de bun augur pe moment, primul lucru la care trebuie sa va ganditi inainte de a raspunde afirmativ acestei solutii este faptul ca pentru ei totul reprezinta un business.

Unul profitabil, de altfel. Acest lucru inseamna ca metodele abordate pentru recuperarea banilor imprumutati s-ar putea sa nu coincida cu acelea puse in practica de catre societatile de incredere ale statului, lucru care v-ar putea pune in pericol integritatea sociala si cea financiara pe viitor.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]