Părintele Vasile Mălinaş

Îl cunosc de mulţi ani pe preotul Vasile Mălinaş, paroh al bisericilor orodoxe din Malin şi din Rusu de Jos. A fost parcă predestinat prin nume să ajungă preot în satul Malin. Mă consider un prieten al Domniei Sale şi consătean de Malin. Am participat de multe ori la liturghiile sale şi la alte ceremonii religioase conduse de dânsul. Am apreciat strădania lui de slujire sinceră a lui Dumnezeu, predicile sale bogate în învăţăminte folositoare enoriaşilor săi, implicarea sa în viaţa sătenilor din cele două localităţi.

Nu am să uit niciodată faptul că în 1999, când s-a resfinţit biserica din Malin, l-a invitat şi pe tatăl meu, Monseniorul Grigore Zăgrean, să participe la acest eveniment.

Stimându-l şi apreciindu-l ca preot, am ţinut să fiu şi eu prezent, duminică patru octombrie a.c., la resfinţirea bisericii ,,Sfinţii Apostoli Mihail şi Gavril” din Rusu de Jos, căreia împeună cu credincioşii săi i-a dat o nouă înfăţişare.

La acest moment de bilanţ, cum spunea preotul Vasile Mălinaş, în cuvântul de mulţumire adresat PS Episcop-Vicar dr. Irineu Bistriţeanul, la ceas de bucurie, se putea citi pe faţa lui satisfacţia împlinirii unui gând, pus la cale cu vreo trei ani în urmă, după propria-i afirmaţie.

M-a impresionat modestia lui, firescul său, starea lui de umilinţă, în sensul bun, pe care chipul său o mărturisea, în această zi importantă pentru localnicii din Rusu de Jos.

Cel care împreună cu credincioşii săi ,,a provocat” evenimentul religios din această zi la Rusu de Jos, era la dispoziţia tuturor, împărţea celor de faţă bucurie, speranţă şi caldul îndemn de a-l iubi şi de a-l urma pe Cristos.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]