Ovidiu Romulus Liuță și inventivitatea românească!

Ovidiu Romulus Liuță este specialist IT, în municipiul de pe malul Someşului Mic, un tânăr cu afinităţi bistriţene, unul dintre miile de tineri ai României, ce aduc, şi cu siguranţă, vor aduce şi în viitor admiraţie şi prosperitate ţării. În vara lui 2014, m-a impresionat cu pasiunea sa pentru zborul cu parapanta, de care uza pentru a se deplasa din Munții Rodnei până la Aerdromul de la Unirea, cu ocazia vizitelor efectuate familiei prietenei și viitoare sale soții din comuna Șanț.

La Șanț funcționează de peste 100 de ani  Teatrul Nescris “Constantin Iugan”, cea mai veche formă de teatru comunitar, unic în România. Oamenii satului se întâlnesc, joacă piese de teatru  inspirate de poveştile adevărate din lumea satului, perpetuate de la o generaţie la alta, fără a fi fost scrise undeva, fără regizor, fără scenarii scrise şi fără a învăţa replicile pe de rost. Au moştenit piesele din generaţie în generaţie şi le-au adaptat vremurilor noastre. În perioada 1935-1938, Dimitrie Gusti (1880-1955), scriitor, om politic, filosof, sociolog și etician român, membru și președinte al Academiei Române, Ministrul Instrucțiunii Publice, Cultelor și Artelor între 1932 și 1933, profesor la Universitățile din Iași și București. creatorul sociologiei româneștia făcut cercetări etnografice și de folclor în comuna Șanț, unde a găsit o bogată zestre culturală pe care a promovat-o.

Astăzi devenit  părinte și cap de familie, Ovidiu Romulus m-a surprins cu realizarea de mai jos, ceea ce dovedește că inventivitatea românească este nelimitată, fără margini. O singură observație vreau să-ți fac. Înțeleg că ești un tânăr neînfricat, care întotdeauna a dat dovadă de foarte mult curaj, totuși o mică măsură de prevedere, de autoprotecție personală nu ar strica nici în cazul tău.

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5