O RETROSPECTIVÃ A ŞCOLII DIN JOSENII BÂRGÃULUI

Semestrul I a însemnat pentru Şcoala Generală Josenii – Bîrgăului săptămâni interesante, presărate cu activităţi educative diverse. Vom realiza Oglinda Şcolii prin menţionarea câtorva dintre acestea.

Cronologic vorbind, o primă acţiune a fost reamenajarea şi decorarea spaţiului Bibliotecii, activitate la care au participat cu drag toţi elevii solicitaţi din toate clasele gimnaziale. Trebuie remarcat şi numărul mare de cititori – comparativ cu anul trecut – fapt ce ne pune în postura de a crea la sfârşit de an premiul Cel mai bun cititor.

În intervalul 15 – 21 noiembrie s-a realizat expoziţia tematică Pace şi nonviolenţă între copii. Inventivitatea şi creativitatea au stat la baza acestei acţiuni, copiii realizând brăţări, pandative, desene, decupaje şi lucrări de artizanat cu această tematică. Interesante au fost gândurile elevilor către profesori scrise într-un loc special, sub titlul De la inimă la inimă...

În decembrie 2010 am organizat pentru prima dată concursul Poveştile cangurului. Au participat 27 de copii din clasele gimnaziale, majoritatea obţinând punctaje mari iar primii trei clasaţi au primit premii şi diplome. Aceştia au fost elevii: Ciotmonda Andreea, Dan Nat Ionela şi Rău Monica.

Ultima zi de şcoală dinaintea vacanţei de sărbători, a însemnat pentru elevii din Josenii Bîrgăului un binevenit prilej pentru a-i colinda pe cei care îi îndrumă în activitatea şcolară, doamna director Măjeri Felicia, profesori, învăţători, educatori dar şi pe cei care ajută la bunul mers al comunităţii. Ne referim aici la domnul primar Ciotmonda Tudorel alături de oamenii săi care i-au primit cu braţele dechise pe cei treizeci de copii şi doamnele profesoare coordonatoare. Grupul de colindători a plecat apoi şi la Ocolul Silvic unde a fost întâmpinat cu aceeaşi plăcere. Oricine putea ghici emoţia copiilor, emoţie întipărită pe feţele lor vesele de sub caciuliţele roşii de Crăciunei şi Crăciuniţe.

Tot în această perioadă s-au desfăşurat serbările prichindeilor de grădiniţă, imaginile spun totul, cuvintele sunt de prisos...

Revenirea la şcoală după vacanţa de iarnă a fost marcată de o altă activitate educativă - Sceneta Ora de limba română – omagierea a 161 de ani de la naşterea Poetului Nepereche Mihai Eminescu. Câţiva copii din clasele a VII-a şi a VIII-a, sub îndrumarea profesoarei lor de limba română, şi-au jucat viaţa de elev pe scena şcolii, prezentând cu prospeţime şi voioşie creaţia eminesciană sub forma unei lecţii deschise de literatură. Aplauzele de la sfârşit au arătat că lecţia a avut un real succes.

Nu puteam încheia acest semestru fără a sărbători data de 24 Ianuarie, data Unirii Mici, fără de care nici Unirea Mare din 1918 nu s-ar fi realizat. Este momentul în care statul român intră în perioada sa modernă, inclusiv prin reformele pe care Alexandru Ioan Cuza le-a înfăptuit. Sub steagul tricolor, copiii Şcolii Generale Josenii Bîrgăului, s-au prins într-o horă mare, de la prichindeii de grădiniţă şi până la cei mari, de clasa a VIII-a.

Şi, am vrea să încheiem şirul acestor activităţi cu cea de strângere de materiale şi documentare pentru revista şcolii, interesul elevilor fiind foarte mare. Indiferent de vârstă, clase, copii îmbujoraţi de emoţie şi de sărutul rece al iernii, au bătut la uşa sălii profesorale căutând-o pe doamna să îi dea o poezie, un desen, o compunere, orice lucru făcut de mîinile şi mintea lor.

Dragi elevi, trebuie să fiţi mândri pentru că aţi spus Prezent! Şi să ştiţi că aţi primit toţi un zece mare, la diciplina Perseverenţă şi Curaj.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5