O persoană rănită grav, transportată la Bucureşti, în urma exploziei de la blocul din Bistriţa

Agerpres: Explozia care a avut loc în cursul nopții de marți spre miercuri într-un apartament din municipiul Bistrița s-ar putea să fi fost provocată chiar de tânărul de 24 de ani care locuia în imobil și care s-a ales cu arsuri pe aproximativ 70% din corp.

Comisia de evaluare a incidentului ia în calcul declarațiile făcute de vecinii și cunoscuții tânărului care spun că acesta ar fi avut probleme de integrare, că obișnuia să consume droguri și că se certa foarte des cu bunicul care locuia în același apartament, dar care nu a fost acasă în momentul producerii deflagrației.

Explozia a afectat aproximativ 65 de apartamente din două blocuri zona fiind în prezent împrejmuită. Au fost distruse bucăți din structura blocului și geamurile apartamentelor. Patru persoane care locuiau în apartamentele alăturate și care nu mai prezintă siguranță au fost cazate în cursul nopții la un centru de cazare a persoanelor fără adăpost din municipiul Bistrița.

Comisia urmează să analizeze câte alte apartamente nu mai pot fi locuite în prezent și să găsescă soluții pentru locatarii acestora.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, spune că niciuna dintre cele opt persoane care au fost transportate la UPU Bistrița nu a rămas internată rănile fiind minore.

Cauza probabilă a exploziei este o acumulare de gaze, angajații firmei de furnizare a gazului aflându-se în zonă pentru a verifica situația.

Din comisia care evaluează acest caz fac parte reprezentanți ai Prefecturii, Consiliului Județean, Primăriei Bistrița, Inspectoratului de Stat în Construcții și Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

***

În noaprea de marţi spre miercuri, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un bloc din municipiul Bistriţa a avut loc o explozie. "La faţa locului poliţiştii au împrejmuit perimetrul şi au luat toate măsurile necesare siguranţei cetăţenilor, în zonă afectată. De asemenea, poliţiştii rutieri au luat toate măsurile pentru fluidizarea traficului rutier şi limitarea accesului în zona afectată. Din primele verificări efectuate de poliţişti la fața locului, a rezultat faptul că explozia ar fi  avut loc într-un apartament situat la etajul al treilea al unui imobil cu patru etaje", se arată în comunicatul Poliţiei bistriţene..

Nouă persoane au fost transportate la Spitalul Județean de Urgenţă Bistrița pentru acordarea de îngrijiri medicale, una dintre acestea fiind în stare gravă şi transportată la Bucureşti, pentru îngrijiri de specialitate, având arsuri pe o mare suprafaţă a corpului. Toţi locatarii, aprxoximativ 100 persoane, au fost evacuați din imobilul afectat.

Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]