Medaliile strălucesc în viaţa lui Alex Claudiu Deac

 

Există şi elevi pentru care matematica nu este o „sperietoare”, ci au prins drag de ea. Iar când totul se face din pasiune, apar şi performanţele.

Alex Claudiu Deac este unul dintre olimpicii Bistriţei la matematică. Elev în clasa a VI-a a Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga” din Bistriţa, Alex Deac este la a doua participare la Olimpiada Naţională de Matematică.

          Anul trecut, a obţinut medalia de aur, iar anul acesta, cu un punctaj foarte bun, medalia de argint. Faza naţională s-a desfăşurat la Sighişoara, peste 100 de copii întrecându-se în algebră, geometrie şi raţionamente logice.  Merită amintit faptul că la ediţia din 2013, care tocmai s-a încheiat, Alex a obţinut cel mai bun rezultat dintre olimpicii judeţului la matematică.

          “Şcoala noastră se mândreşte cu rezultatele deosebite pe care le obţin elevii săi. A fost foarte multă muncă atât din partea acestui elev al şcolii noastre, cât şi a profesorului care îl îndrumă, Camelia Stela Pop.  Îi felicit pentru aceste performanţe şi îi asigurăm de tot sprijinul nostru”, ne-a declarat prof. Marius Mureşan, directorul Şcolii Gimnaziale “Lucian Blaga”.

          Pasionat de calcule şi convins că trebuie să găsească soluţii la orice problemă matematică, Alex lucrează două-trei ore pe zi pentru a-şi fructifica „talentul”. În perioadele premergătoare concursurilor, munceşte 6-7 ore. Încă din clasele I-IV, acesta a participat la concursurile din domeniu, rezultatul fiind întotdeauna unul pe măsura aşteptărilor. Imediat ce a ajuns în clasa a V-a şi a aflat că poate intra în lupta pentru cel mai bun matematician, Alex a luat decizia de a participa la Olimpiada de Matematică. Şansa lui este …profesorul Stela Pop, care a ştiut să şlefuiască pentru argint, pentru aur.

          Pe viitor, motivaţia e şi mai mare. Dacă dovedeşte că este printre cei mai buni din ţară, poate fi cooptat în lotul naţional. “Vreau să ajung la  lotul naţional şi să particip la olimpiade internaţionale sau balcaniade. Despre liceu, încă nu ne-am decis unde ar fi mai bine să îl urmez, dar la facultate mi-ar plăcea la Oxford sau Harvard”, ne dezvăluie acesta.

          Alex nu este un roboţel care toacă matematica toată ziua, merge şi la dans sportiv, şi la înot, şi la volei. Ca oricărui copil, îi place şi „tableta” sau să-şi petreacă timpul cu prietenii. Iar în afara de matematică, a prins drag de fizică, pentru că solicită calcule şi raţionamente similare. De altfel, a obţinut şi la această materie calificarea la faza naţională, dar a optat pentru matematică. Este fascinat şi de astronomie.  Când se uită la cer se vede la NASA. De ce nu.

.

Comentarii

15/04/13 15:36
Antonia

Dar despre Tirlisan Paul de ce nu scrieti ?? si el este concurenta lui deac ..ar trebui sa apara si el in ziar ..a mers si la fizica la olimpiada nationala ,dar cred ca merita si el sa apara in ziar ,sau pe site-ul acesta

15/04/13 16:33
marius

Vom scrie cu drag de toti copiii nostri. Dar, ca sa stim performantele lor, asteptam un semnal de la profesori, parinti sau inspectorat. daca nu suntem anuntati nu avem de unde sa detinem date despre premii. Lasati va rugam pe adresa [email protected] un mesaj cum putem lua contactul cu Tirlisan Paul. Felicitari pentru performante.
Rasunetul

16/04/13 21:46
Ionela

Orice copil care participa la concursurile unde participa si Alex , este un concurent, dar conteaza si pe ce loc se claseaza.Nu cred ca participarea e suficienta .Alex a fost pe locul 7 anul trecut si pe locul 17 anul acesta la olimpiada nationala de matematica. Credeti ca Tarlisan Paul e tot pe acolo?

24/08/13 19:51
Andrei
24/08/13 19:55

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]