Liberalul Crin

Alin Seserman

Crin Antonescu are dreptate. Vrea ca Romania să fie reprezentată de profesionişti, iar votul democratic să spună cine să ne reprezinte. La alegerile parlamentare in colegiul 2 Senat Bucuresti din 2008, s-au înregistrat urmatoarele rezultate: 1. PDL-Ionuţ Popescu 35%, 2. PNL-Crin Antonescu 29%. Redactorul publicaţiei economice Capital câstigă colegiul, însă legea impusă în 2008 care este unică în lume, îl scoate pe Crin Antonescu parlamentar. Profesionistul, specialistul, figura nouă propusă în viaţa politică câştigă alegerile însă rămâne acasă, iar cel care a bătut recordul mondial de absenţă în parlament, este parlamentar. Curat democratic.

Crin s-a întors din concediul lunii ianuarie şi vrea urgent alegeri anticipate si sesiune extraordinara. Promite că merge la serviciu şi participă la lucrari. Nu vrea sa discute de legi pentru că dezbaterile pe legi îl plictisesc, iar procentul de 1% de prezenţa la serviciu riscă să se diminueze. El care apara democraţia şi statul de drept, doreşte suspendarea preşedintelui. A mai făcut acest lucru in 2007 şi acum vrea din nou. Au trecut 2 ani de la alegerile prezidentiale şi apăratorul democraţiei, nu este de acord cu votul celor 5 milioane de români şi vrea sa fie el preşedinte anticipat. Vrea ca presedintele ales să nu mai fie preşedinte, iar alegerile să se desfăsoare cand vrea el. Cică stă bine în sondaje.

Alegeri în 45 de zile. Cineva cu zero cunoştinte despre alegeri ar crede in “soluţia” lui Crin. Colegii săi de alianţa l-au contrazis imediat. Nu mai discutăm de faptul că dorinţa innoirii clasei politice, care într-adevar este un curent imbrăţişat în toată România, este distrusă. În 45 de zile eventualele personalităţi calificate nu ar avea nici o şansă în faţa aceloraşi ludovici, fenechi, hrebenciuci si bănicioi. În opinia lui Crin dacă alegerile sunt mai repede e democratic să fie şi comasate. De altfel dacă s-ar lua o decizie de alegeri anticipate acestea ar avea loc cel mai devreme in luna iunie-iulie ceea ce ar insemna o suprapunere cu alegerile locale.

Oare cel deranjeaza pe liberalul Crin. Acualul cod al muncii care e cel mai liberal din Europa? Faptul că România are cel mai mare procent din buget pentru investiţii din Europa? Că in anul de criză 2011 s-a inregistrat cel mai mare export din istoria ţării? Că in acest mandat se vor finaliza mai multi km de autostrada decât in ultimii 22 de ani? Mulţi îşi doresc să ştie ce propune Crin pentru pensionari, pentru funcţionari, pentru cei câteva milioane cu ajutor social. Nu ştim ce sustine, dar ştim că îi susţine pe toţi. La televizor. Cum arată legea sănătăţii propusă de Crin? Dar a educatiei? Cei care nu şi-au luat bacalaureatul pot absolvi la litere, cum propun colegii lui? Ce cod al muncii şi ce lege a salarizării ne propune?

Văzând în aceste zile că e loc de manipulare şi confiscare a mesajului protestatarilor, a pus şi de un miting “de amploare” după spusele lui. De amploare era dacă l-ar fi ţinut pe Valea Bargăului. Au fost 7000 de oameni din care 2000 erau şepcile roşii sau beretele roşii (nu mai stiu exact), iar o bună parte au venit stimulaţi foarte concret (există un film postat pe youtube). În opinia lui Crin e suficient pentru delegitimarea actualei conduceri. Domnule Antonescu în Ungaria la primul semn al fostului premier s-au adunat intr-o singura zi peste 100 000 de oameni.

Care este proiectul alternativ de societate propus de Crin? Nu o să primim raspunsuri fiindcă nu există, iar problemele reale îi pot altera discursul. Cererea de primenire a clasei politice este perfect justificată. Dar colaboratorii fostei securitati incă vă reprezintă. Şi nu sunt puţini. Sau poate ne spuneţi ceva despre absenta elitei societăţii in demersul pe care îl promovaţi, a mediului privat.

Într-un interviu din 20 iulie 2011 am răspuns in felul urmator: ”E nevoie de cei care pot oferi claritate în acţiunile lor, viziune şi o bună comunicare. După 2012 vor ramane mai puţini cei care vor face politică. Mulţi s-au angrenat în speranţa unui loc de muncă, pentru o funcţie, avantaje, insă incet incet lucrurile acestea nu vor mai fi posibile. Dintre cei cu vechime foarte puţini mai reprezintă speranţe pentru români. Din păcate şi dintre cei tineri dezamăgesc foarte repede. E o categorie de politicieni facută cu forţa de unii care spun ca promovează tinerii. Rezultatul a fost compromiterea noii generaţii. Avem parlamentari care la momentul alegerilor nu aveau 30 de ani şi care apar permanent la televizor şi îşi dau cu părerea despre toate lucrurile din lume. Vorbesc de agricultura, sănătate, salubrizare, cercetare, iar în CV la capitolul experienta profesională e trecut asistent la cabinetul unui deputat sau consilier la grupul parlamentar al unui partid. Este nevoie de a invăţa mai multe lucruri în viaţă ca să dai sfaturi sau să faci propuneri faţă de cum trebuie condusă societatea. Eu i-aş invita 2 luni la Consiliul Local şi o să vadă că un oraş ca Bistriţa are sute de probleme pentru care este nevoie de cunoştinţe şi experienţă”.

Am spus înaintea începerii acestor demonstraţii că membrii opoziţiei se bazează pe sondaje, discursuri, pe orice mai puţin pe ei înşişi, că probleme de imagine au toate partidele iar diferenţa în alegerile viitoare o pot face candidaţii. Acum cred şi mai mult în acest lucru.

Comentarii

24/01/12 13:05
CĂTĂLIN BARNA, ...

NUMAI O LEGE CARAGHIOASĂ ŢI-A DESCHIS UŞA PARLAMENTULUI, SENIORE CRIN, CORECT ERA, DUPĂ VOTUL OAMENILOR, CA DUMNEATA SĂ STAI ACASĂ. DACĂ TOTUŞI VEI AJUNGE, PRIN JOCUL MANIPULĂRILOR, PREŞEDINTELE ROMÂNIEI, AR FI UN DEZASTRU PENTRU IMENSA MAJORITATE A CETĂŢENILOR. CĂTĂLIN BARNA

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5