Liberalii pregătesc un studiu de oportunitate pentru un depozit de produse agroalimentare

Vicepreşedintele filialei judeţene a Partidului Naţional Liberal, Stelian Dolha, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că împreună cu tinerii Adrian Solcan şi Raul Neamţ, demarează un studiu de oportunitate privind edificarea unui depozit pentru produsele agroalimentare în Bistriţa-Năsăud. De altfel, aceasta o fost o iniţiativă lansată în campanie electorală de la alegerile locale, care va fi extinsă la nivelul USL şi, ulterior, în cadrul Consiliului Judeţean.
„Această analiză va consta, în primul rând, în întâlniri publice, în care să fie implicată această comisie de analiză, autorităţile publice locale, societăţile comerciale de pe raza comunităţilor respective, şi, bineînţeles, cetăţenii. În patru luni de zile ar trebui să avem 22 de întâlniri, cu un minimum de 360 persoane”, a explicat liderul liberal.
Această analiză ar urma să se constituie într-un punct de plecare pentru un studiu de fezabilitate şi proiect tehnic, în vederea accesării unui proiect european, mai ales că, în exerciţiul financiar 2024-2020, prin Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală ar urma să fie deschisă „o linie specială de finanţare”.

Comentarii

31/08/12 20:28
erterhtrethrehrthrth

Depozit de produse agroalimentare, a existat peste calea ferata ( fosta ICRA ) si la fostul ILF... De ce nu s-ar putea reface inapoi cum au fost pe vremea lui Ceausescu ?
In caz de calamitate deosebita ( incendii de proportii, cutremur, inundatii... , daca se rupe cumva Barajul Colibita doamne fereste ... alte dezastre... etc ) va dati seama ce "foamete" va fi in zona... si nu stiu daca cineva mai are o rezerva de alimente pentru populatie, pana la restabilirea situatiei si aducerea ei la starea de normalitate...
Ideal ar fi pentru acest depozit, ar fi Statiunea de Cercetari Pomicole, de pe Dealul Dumitrei - zona care ar fi protejata absolut de toate aceste "catastrofe" daca s-ar produce... Acolo exista beciuri , depozite si magazii, care cred ca ar satisface o astfel de necesitate la necaz...
In Bistrita, daca s-ar rupe Barajul Colibita... din cate s-a auzit... intr-o ora cel mult... "viitura" ar fi in oras cu tot ceea ce prinde in cale: oameni,animale,lemne si materiale din casele distruse... etc si apa ar creste pana la etajul I... cel putin... Oare s-a gandit cineva la aceste aspect ? Eu sper ca exista un plan viabil de actiune si de gestionare a unui astfel de scenariu... la nivelul Sistemului Judetean de Aparare Civila !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5