alp
 

La iniţiativa părintelui Aurelian Poptean, ecologizare la Mărişelu

Adesea cuprinşi de treburile cotidiene trecem în mare grabă pe lângă lucruri simple, chiar banale, ajungând prin comportament şi faptă să otrăvim clipa şi locul în care vieţuim. Multe locuri au un ceva anume, o fărâmă ce te duce cu gândul la meditaţie la contemplaţie. Un astfel de loc se găseşte şi în Mărişelu, mai precis la Măgurele. Deasupra satului în locul numit parcă înadins Copaci, se înalţă o pădurice falnică de stejari seculari rupţi parcă din alte lumi, putând să vezi în coroana lor bătrână timpul ce mai mai că s-ar opri.
Ca ori unde însă omul ajunge să nu dea importanţă lucrurilor simple şi astfel lasă în urma sa semne ale existenţei. Aşa se face că poiana acestei minunate păduri a fost înţesată de urmele trecerii omului modern, grăbit şi fără scrupule. Gunoaie de tot felul, peturi şi alte ciudăţenii depuneau mărturie clară a ceea ce spuneam mai sus.
La iniţiativa părintelui paroh Aurelian Poptean, copiii din grupa de cateheză şi de altfel participanţi la activităţile din timpul verii organizate de parohie, înarmaţi cu multă răbdare precum şi cele necesare au readus locului farmecul său. Saci întregi menajeri au fost adunaţi de copiii prezenţi, care au dat în felul acesta raiului strălucirea sa.
Cu siguranţă cei prezenţi vor învăţa pe viitor să respecte mediul înconjurător ca în felul acesta să se respecte pe ei înşişi.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]