Ioan Ţintean vede trei axe de dezvoltare a judeţului: energie, agricultură şi turism

Prefectul Ioan Ţintean le-a cerut directorilor instituţiilor deconcentrate din Bistriţa-Năsăud să se implice în elaborarea Strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud 2014-2020. Asta, nu doar prin bifarea unor prezenţe la şedinţe, ci prin date şi idei care să ducă la un document „lăudabil”, apreciat şi luat ca model şi de alte judeţe.
„Să gândiţi de aşa manieră, să participaţi la acest proiect coordonat de subprefectul Ovidiu Frenţ, încât strategia judeţului nostru să poată fi luată chiar de exemplu de alte judeţe. (…)Dacă ne străduim şi luaţi cu interes munca, cred că puteţi contribui nu mult, dar substanţial fiecare la această strategie. Trebuie să iasă o strategie lăudabilă pentru judeţul nostru”, a declarat Ţintean.
În opinia înaltului funcţionar public, există anumite domenii care reprezintă un atu pentru judeţul nostru, de la energie durabilă, agricultură şi până la turism.
„Avem zone în Bistriţa care se calează bine pe ramuri economice precum energia şi agricultura. Mi se pare că aşa cum sunt ţări emergente, aşa sunt şi ramuri economice emergente. Avem ape pentru energie hidro, avem zone favorabile pentru agricultură, pentru zootehnie. În afară de acestea, avem potenţial pentru turism”, a punctat prefectul judeţului.
De altfel, atât subprefectul Ovidiu Frenţ, cât şi administratorul judeţului, Florin Moldovan, au reiterat invitaţia pentru instituţiile deconcentrate de a-şi nominaliza o persoană care să facă parte din Consiliul Consultativ, dar mai ales din cele zece grupuri de lucru. Întreaga activitate de elaborare a strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud va fi coordonată de către profesorul universitar doctor, economist şi inginer Stelian Brad, prorector al Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca, demers parafat într-un contract din noiembrie 2012.

Comentarii

17/01/13 19:28

Orice strategie de dezvoltare ar trebui sa porneasca de la resursele de orice fel existente pe teritoriul judetului.De ce sunt neglijate resursele minerale?Ma refer la zacamintele de cupru,plumb,zinc,aur,caolin,etc.Oare ne putem baza dezvoltarea pe exportul de busteni, in loc de a exporta mobila?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5