Ioan Ţintean renunţă la funcţia de prefect. Se întoarce director la Finanţe

Ioan Ţintean renunţă la funcţia de prefect şi va reveni la conducerea Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, de unde era detaşat la Instituţia Prefectului. Anunţul a fost făcut în cadrul unei conferinţe de presă, Ţintean menţionând că se va alătura ALDE şi va candida pe listele de consilier judeţean.

         „Aşa cum am lăsat încă de la începutul anului să se înţeleagă, îmi manifestam intenţia de a reveni în zona de execuţie, în sensul că intenţionez să particip la alegerile locale din 5 iunie 2016. Pentru că, aşa cum mă ştiţi, cred că am fost şi sunt un om corect cu mine însumi, cu societatea civilă şi cu respectarea actelor normative, astăzi am transmis Cabinetului primului-ministru şi Cabinetului ministrului de interne solicitarea mea ca începând din 1 martie să-mi fie întreruptă detaşarea de la Administraţia Finanţelor Publice, unde îmi este postul, pe cea de prefect”, a declarat Ţintean.

         Potrivit acestuia, de la începutul lunii martie, se va întoarce la vechiul loc de muncă, de unde a plecat în 2008 pentru a candida ca deputat. „În calitatea de funcţionar public, atunci când legea care guvernează stările de incompatibilitate mi-o va cere, voi lua măsurile legale ca să îmi pot depune candidatura pentru un post de consilier în Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud”, a adăugat Ioan Ţintean.

  Ţintean a menţionat că în cei trei ani şi două luni, cât a ocupat funcţia de prefect, a avut satisfacţii În Instituţia Prefectului, atât în ceea ce priveşte reprezentarea Guvernului în teritoriu, dar şi ca şef de instituţie care veghează la respectarea legii în teritoriu.

         „M-am implicat în mod deosebit, pentru că aveam o slăbiciune, copil de ţăran fiind, în ceea ce priveşte fondul funciar. Am reuşit, prin implicareamea personală, chiar şi în teritoriu, să lămurim unele aspecte legate de solicitările cetăţenilor din mediul rural de a face dreptate cu privire la titlurile d eproprietate, punerea în posesie etc. Am reuşit în aceşti ani să semnez peste 287 titluri de proprietate, din care, spre marea mea satisfacţie, 67 erau titluri de proprietate în care s-au îndreptat erori. Erau oameni bătrâni care nu puteau să intre în posesia Cărţii Funciare, din cauza faptului că erau greşite şi nimeni nu vroia să-i ajute”, a precizat acesta.

Prefectul Ţintean a menţionat că a avut o bună colaborare, atât cu serviciul de acordare a avizului de legalitate, semnând aproape 70.000 acte administrative, plus acţiunile din instanţă, acte apostilate etc., cât şi cu cei de la „Permise” şi „Paşapoarte”.

         Un peste alta, a remarcat Ioan Ţintean, în mandatul de prefect nu a fost apostrofat vreodată de către reprezentanţii Guvernului, asta pentru că, foarte probabil, Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud nu le-a dat motive. 

*** 

În ceea ce priveşte succesorul în funcţia de prefect, Ioan Ţintean menţiona că există un Corp al înalţilor funcţionari publici din care poate fi făcută o nominalizare, mai ales că Guvernul Cioloş dar şi partidele politice vor o „depolitizare” totală a acestei funcţii. 

Comentarii

16/02/16 11:43
Cititor

Domnul Tinteanu, bine ca ati priceput odata ca functiile politice sunt nesigure ci doar "ocazionale" si strict limitate-n timp ... !

20/02/16 10:53
pipi

Frenţ-ul nu este politic acum ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5