Ioan Ţintean: Felicit Asociaţia de Prietenie Monthey-Telciu, pentru seriozitatea cu care îşi continuă proiectele

sursa: Cabinet prefect

Asociaţia de Prietenie Monthey-Telciu demonstrează, încă o dată, faptul că orice colaborare, bazată pe respect reciproc şi consecvenţă în ceea ce priveşte planificarea unor proiecte comune, devine trainică şi benefică la un moment dat, pentru toate părţile implicate. Cu o tradiţie începând din anul 1991, determinarea membrilor acestei asociaţii de a pune bazele unei structuri cu obiective clar definite, de a-i asigura funcţionalitatea chiar şi în momente mai dificile, a reuşit să câştige încrederea şi, totodată, susţinerea autorităţilor administrative ale celor două comunităţi, Telciu, respectiv Monthey.

 

,,În urma recentei vizite de lucru efectuate în comuna Monthey din Elveţia, la invitaţia primarului Stéphane Coppey şi a preşedintelui Christian Shroeter, am rămas profund impresionaţi, atât eu cât şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, de modul în care aceşti oameni înţeleg să se dedice unor idei, transformate în planuri pe termen lung. Felicit, aşadar, Asociaţia de Prietenie Monthey-Telciu, pentru seriozitatea cu care îşi continuă proiectele, dar şi pentru rezultatele muncii lor, care devin tot mai vizibile”, a precizat prefectul Ioan Ţintean.

 

Invitaţia elveţienilor, adresată conducerii judeţului Bistriţa-Năsăud, s-a axat pe cel mai recent proiect de dezvoltare locală şi turistică a comunei Telciu, dezbătându-se detalii privind posibilităţile de dezvoltare a infrastructurii necesare practicării sporturilor de iarnă, pentru o cât mai bună promovare a turismului în zonă. În cadrul deplasării, s-a putut observa activitatea unei societăţi locale ce are ca obiect de activitate instalaţiile de teleschi, s-a vizitat o fabrică de brânzeturi care valorifică întreaga resursă de lapte – între 1.200-1.500 l zilnic – realizată de două localităţi mici, dar şi un centru de vinificare modern unde, printr-o asociere perfectă, se valorifică producţia ţăranilor care cultivă vie, specifică suburbiilor oraşului Sion. La final, a avut loc o întâlnire cu toţi membrii Consiliului Local Monthey şi ai Asociaţiei de Prietenie Monthey-Telciu. De asemenea, delegaţia română a asistat la o prezentare susţinită de un specialist în domeniul turismului, în cadrul căreia au fost expuse principalele raţionamente pentru care comuna Telciu are potenţialul unei staţiuni turistice.

 

Printr-o agendă constantă a acţiunilor, prin aplicabilitatea ideilor care au ca scop final sprijinul comunităţilor locale, Asociaţia Monthey-Telciu a convins că îşi merită susţinerea şi, mai mult, a devenit un exemplu de urmat pentru spiritul întreprinzător. Modelele elveţiene de valorificare a resurselor proprii, ar putea fi adaptate şi implementate în mare parte şi în judeţul Bistriţa-Năsăud, cu atât mai mult cu cât cele două zone sunt asemănătoare ca relief şi climă.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5