Investiție de 4,7 milioane de euro, punctată la Beclean

20.000 de oameni din Becleanul de pe Someș și din localități în aval vor avea de anul viitor, când nou stație de epurare își va fi atins capacitatea maximă de funcționare, ape mai curate, grație unei investiții de 20,780 milioane de lei, echivalentul a 4,7 milioane de euro, realizată în cadrul contractului de lucrări numărul 2 din Masterplanul județean. Executate de “Hidrocanal” SRL (lider) și “Von Roll BHU Umwelttechnik GMBH” (asociat), lucrările incluzând șase stații de pompare și colectoare de transfer a apelor uzate au fost recepționate marți dimineața de către președintele Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, în prezența primarului Nicolae Moldovan și a directorului “Aquabis”, Ion Șandru. Evenimente similare, în jurul unor stații de epurare și de pompare parte a aceluiași contract, au avut loc săptămâna trecută la Sângeorz-Băi și Salva, concomitent cu inaugurarea a 29 de conducte de refulare și colector de transfer a apelor uzate.
Detaliile au venit de la directorul Ion Șandru, cu unele lămuriri despre contractul de asistență tehnică și cele trei trepte ale noii stații de epurare a apelor uzate din Beclean: mecanică, biologică și terțiară. Faptul nu înseamnă că agenții economici se pot desfășura în voie cu deversări improprii, a atenționat acesta, riscurile provenind din destabilizarea procesului tehnologic dacă reguli elementare nu sunt respectate.
Momentul oportun cuvântărilor despre ce a fost și ce va urma în administrația județului a început cu sublinierile președintelui CJ despre sprijinul pentru reabilitarea clădirii unde activează personalul stației acum recepționate (ateliere, vestire, birouri), paralel cu dezafectarea vechiului obiectiv, și a continuat cu felicitările adresate primarului care a schimbat orașul în spirit futurist, în centru și la Figa, oferind modelul unei implicări de succes în treburile publice ale urbei. Pentru faptul că e solidară cu angajamentele edilului, nota zece merită și comunitatea de aici ale cărei priorități se învârt acum în jurul centurii ocolitoare, cuprinsă în Masterplanul de Transport al Guvernului, a punctat Radu Moldovan, concomitent cu definirea și finalizarea obiectivelor legate de drumurile județului: la Cormaia, DN 17 C și DN 17 D, legătura expresă dintre Bistrița și Cluj, în măsură să ne lege la rețeaua națională de autostrăzi.
E finalul unei investiții de peste 12 milioane de euro realizate în ultimii ani în oraș, pe sectorul de apă, canalizare și rețele, a subliniat primarul Nicolae Moldovan importanța momentului pe care l-a catalogat istoric, având în vedere și stația de tratare a apei finalizată nu de mult la Beclenuț, pentru a deservi zeci de mii de locuitori de aici și din satele apropiate.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5