Interetnic Festival – acţiune de anvergură a CJC

„Cea mai importantă activitatea a Centrului Judeţean pentru Cultură este Interetnic Festival, care îngemănează atât latura artistică (cântec, joc), cât şi portul popular, meşteşugul, tradiţiile şi respectul pentru cultura etniilor din România”, declară directorul CJC BN, Nicolae Gălăţean.

A doua ediţie a festivalului va avea loc sâmbătă şi duminică, între orele 9-21, în faţa instituţiei, pe strada Gen. Grigore Bălan, lângă Sinagoga Bistriţa. Manifestarea este marcată de un târg al olarilor, la care vor participa 17 olari dintre cei mai vestiţi şi autentici ai României, reprezentând principalele zone tradiţionale ale olăritului. Târgul va fi şi un prilej de a juriza şi a încerca o clasificare valorică, lucru realizat de către un juriu de specialitate, în frunte cu cunoscător al domeniului, Adrian Ardelean, director Centru Cultural Iaşi, cel care organizează cel mai mare târg al olarilor, intitulat Cucuteni. Cu acest prilej, va fi vernisată şi o expoziţie de artă populară din judeţul nostru cu tema „Ştergarul tradiţional”. Meşterii populari din judeţ vor avea un stand special, iar iubitorii de carte un târg din care îşi vor putea achiziţiona, la preţ redus, cele mai noi apariţii editoriale.

Sâmbătă şi duminică, de la ora 17.00, pe scena din faţa Centrului, vor evolua formaţii ale rutenilor, slovacilor, cehilor, saşilor, albanezilor, elenilor, ucrainenilor, maghiarilor, polonezilor, evreilor, aromânilor, romilor şi românilor. Invitaţi de onoare sunt formaţia de muzică veche „Trei parale” şi ansamblurile profesioniste „Ciprian Porumbescu” şi „Dor Românesc”. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă, la ora 11.00.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5