Întâlnire de suflet

Vine o vreme când amintirile răscolesc sufletul şi te îndeamnă să te întorci cu privirea spre cele mai fericite momente din viaţă. Şi dacă s-a întipărit vreo clipă mai adânc şi mai frumos în memorie, aceasta nu poate fi decât cea care a devenit şlagărul îndrăgit al sufletului, numit ,, Ani de liceu’’.

       Pe portativul acestui refren al tinereţii, s-au întâlnitsâmbătă, 17 iunie 2017, foştii absolvenţi ai Liceului nr. 2 din Năsăud, promoţia 1972, care au împlinit 45 de ani de când şi-au lăsat amintirile în pupitrele sălii de clasă, luându-şi zborul pe cărările vieţii. De atunci, s-au mai întâlnit de câteva ori în vechea clădire a oraşului patriarhal şi, cum spune poetul,  care ,,îi simte şi îi recunoaşte’’ de fiecare dată, ca pe cei mai apropiaţi prieteni ai săi. Bucuria reîntâlnirii, emoţiile inerente, îmbrăţişările calde şi lumina din privirile lor le-a încălzit inimile, i-a făcut fericiţi, s-au redescoperit unii pe alţii, dar au şi constatat, cu surprindere, că unii dintre colegii lors-au dus la întânirea cea veşnică. Pentru ei şi pentru profesorii plecaţi, s-a ţinut un moment de reculegere şi apoi, la Biserica din apropierea liceului, s-a făcut un parastas de pomenire, săvârşit de părintele Celsie.

      Lecţia de dirigenţie a fost condusă de renumitul profesor universitar Vasile Viman, dirigintele clasei a XII-a B,alături de care s-au aflat la catedră prof. Someşan Steluţa şi Vaida Ana. Tema dezbaterii a avut un caracter general, viaţa   cu împlinirile şi eşecurile ei, cu bucuriile şi tristeţile ei neaşteptate. Dacă la prima întâlnire, fiecare absolvent a vorbit cu multă fervoare despre propriile sale realizări, la următoarele au intrat în atenţie copiii lor, ca cea mai aleasă comoară, iar la revederea de 45 de ani, entuziasmul discuţiilor s-a axat pe nepoţi şi nepoate şi,  nu în ultimul rând,pe dorinţa de a avea sănătate. Pentru că unii dintre colegi au lipsit, din anumite motive, absenţa lor a fost suplinită prin mesajele telefonice primite din diferite colţuri ale ţării sau din străinătate, prin care şi-au exprimat regretul că nu pot participa la un asemenea moment de suflet.

      Socializarea a avut loc la restaurantul ,,La Borşanul’’ din Năsăud, unde amintirile s-au depănat în voie, s-au spus glume, s-au revăzut fotografii din timpul liceului şi s-a stabilit ca următoarele  întâlniri săaibă loc în fiecare an, a doua sâmbătă din luna iunie.Toţi participanţii ţin să mulţumească organizatorilor Nicolae Pop şi Ovidiu Micu, pentru modul ireproşabil în care a fost organizată această întâlnire.

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]