Inspectori școlari, directori și profesori din șase școli din județ, printr-un proiect de acreditare ERASMUS+, la Budapesta

În data de 25.11.2023, directori și profesori din șase unități de învățământ -  Școala Gimnazială „Paul Tanco” Monor, Școala Gimnazială Dumitra, Școala Gimnazială Tureac, Școala Gimnazială „George Coșbuc” Coșbuc, Școala Gimnazială Nr. 1 Leșu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 6 Bistrița -  împreună cu patru inspectori școlari din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud, au pornit în mobiliate spre Budapesta, unde vor participa la activitățile cuprinse în proiectulul „Edu Mobility Project BN”,  nr. de referință proiect 2023-1-RO01-KA121-SCH-000132968, acreditare ISJ BN lider de consorțiu.

Perioada de mobilitate: 25.11.2023-01. 12. 2023. Ei vor parcurge trei cursuri de formare: Environmental Education Outdoor, Make Technology Your Friend, Non Formal for Inclusion, urmărind îndeplinirea obiectivelor proiectului de acreditare: Creșterea cu 15% a numărului profesorilor capabili să ofere sprijin în incluziune elevilor proveniți din grupuri vulnerabile; Creșterea cu 15% a numărului de elevi care au dobândit competențe verzi și cu 10% a numărului de profesori care au fost formați pentru a dezvolta competențe verzi în rândul elevilor; Creșterea cu 50% în rândul elevilor și cu 20% a numărului de profesori din consorțiu care au dobândit  competențe digitale.

Din echipa de implementare a proiectului fac parte: Mircea-Cristian NICULA, Inspector Școlar General, Doina MACARIE, inspector școlar pentru proiecte educaționale; Marioara Felicia BOZGA, inspector școlar pentru management instituțional; Daciana LEGENDI, inspector școlar pentru managementul resursei umane, Georgeta Alina BORȘ, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație; Violeta ROGOZAN, inspector școlar pentru educație permanentă și activități extrașcolare.

Inspectorul școlar geneneral, prof. Mircea-Cristian Nicula a urat succes participanților și a precizat că implicarea școlilor în proiecte europene aduce un plus de valoare comunității școlare. Inspectorul școlar prentru proiecte educaționale, prof. dr. Doina Macarie a subliniat imporanța programului Erasmus+ pentru dezvoltarea competențelor în rândul profesorilor și al elevilor. „Prin acest proiect de acreditare în care Inspectoratul Școlar Județean Bistrița-Năsăud este lider de consorțiu, ne dorim să multiplicăm numărul de unități de învățământ care să implementeze proiecte din cadrul Programului Erasmus+.

În acest moment, un număr de 11 unități de învățământ dețin acreditare. Pe domeniul educație școlară: Școala Profesională „Tiberiu Morariu” Salva,  Liceul Teoretic „Solomon Haliță” Sângeorz-Băi, Colegiul Național „Petru Rareș” Beclean, Școala Gimnazială Nr. 1 Bistrița, Colegiul Național „George Coșbuc” Năsăud Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Bistrița. Pe domeniul VET, sunt acreditate școlile: Liceul Tehnologic de Servicii Bistrița, Liceul Tehnologic Agricol Bistrița, Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud. Pe lângă unitățile de învățământ acreditate, în județul nostru se derulează un număr de 84 de proiecte Erasmus+, iar Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Bistrița-Năsăud este lider de consorțoiu pe domeniul educație școlară. Le dorim tuturor mult succes în implementarea proiectelor”. „Erasmus+ deschide minți și schimbă vieți!

„Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conținutul informației”

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5