A început BAC-ul

A debutat prima sesiune de Bacalaureat cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. În vederea susţinerii examenului naţional de Bacalaureat, în sesiunea iunie-iulie 2015, s-au înscris 168.945 de candidaţi, cu peste 7.000 mai mulţi decît în aceeaşi sesiune a anului trecut (161.682 de elevi).

În judeţul Bistriţa-Năsăud sunt înscrişi 2.827 de elevi. Au fost stabilite 7 centre de examen şi 3 centre de evaluare.

Calendarul probelor

Prima sesiune din acest an a examenului naţional de Bacalaureat a debutat, luni, cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A). Proba se va desfăşura pe durata a trei zile (8 - 10 iunie). În intervalul 10 - 12 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), iar în perioada 15 - 19 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor digitale (proba D). Ciclul probelor orale se încheie cu evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C), programată între 22 şi 26 iunie.

Probele scrise ale examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2015, încep luni, 29 iunie, cu testarea cunoştinţelor de limbă şi literatura română (proba E)a). Elevii nu au voie să intre în sala de examen cu rucsacuri, manuale, formulare, notiţe, căşti audio şi cu orice mijloc de calcul sau telefoane. Candidaţii care încalcă regulile vor fi daţi afară din examen chiar dacă nu au copiat şi nu vor mai putea da bacalaureatul pînă în septembrie 2016.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]