Holocaustul comemorat la Infoel Bistriţa

Cristina Rusu

Ziua Holocaustului nu a trecut neobservată la Colegiul Tehnic Infoel Bistriţa, fiind marcată printr-o interesantă dezbatere organizată de către profesorul Marius Pop, doctorand în istorie al Universităţii ,,Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, cadru didactic foarte receptiv la activităţi prin care elevii pot să se familiarizeze cu evenimente din trecutul umanităţii şi să dezvolte atitudini legate de acestea.
Dezbaterea a debutat cu prezentarea susţinută de profesorul Marius Pop şi cu vizionarea unui film ce redă ororile desfăşurate în lagărele de exterminare din Germania nazistă. A urmat dezbaterea propriu-zisă, pe parcursul căreia elevii au participat activ, demonstrând că au cunoştinţe bogate privitoare la evenimentele îngrozitoare orchestrate de nazişti la mijlocul secolului trecut.
Activitatea s-a încheiat prin apel la înţelegerea corectă a acestor evenimente, la respect faţă de supravieţuitorii Holocaustului, la toleranţă şi înţelegere faţă de semeni. Activitatea a constituit, în acelaşi timp, un preambul al excursiei ce va fi organizată de către profesorul Pop Marius, alături de alte cadre didactice din şcoală, în săptămâna ,,Şcoala altfel" în Polonia, având ca obiectiv principal lagărul de la Auschwitz, cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5