Şedinţa extraordinară a CL Bistriţa

Gheorghe Tuţă, consilier municipal PDL: Alocarea unui împrumut, o gaură neagră pentru finanţele municipalităţii

Am avut discuiţii lungi in comisii. Am venit cu propuneri de modificare, propuneri neacceptate de majoritate.

Asupra necesităţii angajarării unui împrumut s-a discutat adesea în ultimii doi ani de zile, mai ales atunci când ne arătam neputincioşi în a ataca infrastructura de bază a municipiului.

Când am auzit vorbindu-se depre ideea de împrumut, m-am gândit că domnul primar a înţeles ce îşi doresc oamenii cu prisosinţă. (...)

Niciunul dintre obiectivele cuprinse în acel proiect, Bistriţa cel mai modern burg din Transilvania, nu sunt cuprinse în proiectul despre care discutăm.

Noi ca şi grup de consilieri din Opoziţie suntem obligaţi să ne facem datoria faţă de cetăţeni.

Realizarea podului pe râul Bistriţa, zona Kaufland, alocarea de fonduri pentru locuinţe sociale- cartierul Viişoara sunt lucruri cu care suntem de acord.

Dorim să reamintim susţinerea noastră pentru amenajarea unei pârtii de schi, dar valorile sunt nemaiîntâlnite în România. 8 milioane de euro/ km de pârtie cu zăpadă artificială este o sumă imensă.

Soluţia unui împrumut este o abordare de ambiţie a primarului Ovidiu Creţu, pentru a-şi marca o promisiune electorală din 2008, decât o decizie raţională spre binele acestui oraş.

Dacă proiectul ar genera beneficii, nu m-aş opune acestui împrumut, dar din datele existente, este limpede că acest proiect nu se autofinanţează.

Propunem ca în locul acestui obiectiv, să introducem acele pachete cu studii de fezabilitate, străzi asfaltate, străzi noi pentru care sunt în curs de realizare studii de fezabilitate.

Alocarea unui împrumut reprezintă o groapă neagră pentru finanţele municipalităţii, pt impozitele şi taxele pe care le plătesc cetăţenii.

Până la acest moment, niciun investitor nu şi-a anunţat intenţia de a investi într-o pârtie pe Dealul Cocoşului. Avantajele acestui împrumut sunt uşor triumfaliste, păcălitoare.

În ceea ce priveşte Parcul Industrial, valorile sunt extrem de ridicate în raport cu utilitatea imediată.

Să construieşti alei betonate, fără să ai un minim studiu de piaţă, este un risc major, ca această investiţie să zacă fără să aducă beneficii pt oraş. O investiţie de 8 milioane de euro.

Se merge pe o socoteală emorirică, pe tipul, dacă este acolo, poate va veni cineva.

Alocările acestea empirice, fără să avem un studiu, care să-mi arate că pun în mişcare ceva, caracterizează acest proiect, pe iniţiatorul ei.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5