Frunzăverde: Guvernul are o problemă de comunicare la nivel european

Sursa: antena3.ro

Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că Guvernul are o comunicare deficitară la nivel european, fapt dovedit de ultimul raport MCV, menţionând că USL înca nu a realizat puterea votului obţinut în alegeri, iar Traian Băsescu a rămas în funcţie ca urmare a slăbiciunii USL.

,,Cred că Guvernul începe să comunice bine acolo, de fapt Guvernul este principalul vector de comunicare în acest sens. O putere comparabilă, iaraşi conform Constituţiei, cu cea a preşedintelui din România, pentru Bruxelles, este Guvernul. Aici trebuie să se facă mult mai mult şi aici trebuie îmbunătăţită comunicarea, pentru că un Guvern care se bazează pe o majoritate de 70% în Parlament este un guvern credibil (...) În comentariile la o săptămână făcute pe acel cunoscut deja şi discutat raport pe MCV din justiţie încă o dată comentariile au fost clar acide la adresa clasei politice. Politicienii totuşi votaţi de 70% din români sunt cei vinovaţi, iar instituţiile care fac parte...nu ele în sine, ci oamenii din acele instituţii sunt parte a statului poliţienesc rejectat practic de votul şi de la referendum şi de la parlamentare sunt extraordinar de bine apreciate în raportul unei entităţi a UE care crede în vot. Paradoxal”, a spus vicepreşedintele liberal, la Antena 3, în emisiunea Sinteza zilei, moderată de Mihai Gâdea.

Întrebat care crede că este explicaţia acestei situaţii, Frunzăverde a răsuns:
,,Cred că încă din nefericire comunicarea USL şi a Guvernului în principal cu liderii UE este deficitară”.
Vicepresedintele PNL a relatat faptul că la ,,isteria din vară de la referendum” s-ar fi ajuns ca urmare a unei scrisori adresată de liderul PES Hannes Swoboda preşedintelui Comsiei Europene în care îi semnala că în România ,,democraţia, independenţa justiţiei sunt puse în pericol”.

,,Traian Băsescu este astăzi înca preşedintele României datorită slăbiciunii USL, şi a fostului Parlament în proporţie de 80% (...) Această atitudine de desconsiderare a Parlamentului, de condiţionare a demisiei proprii de demisia a 588 de oameni aleşi până la urmă de majoritatea românilor prezenţi la vot mi se pare total nedemocratică şi prevestitoare de alte asemenea atitudini. Ceea ce mă nemulţumeşte este că foarte puţini dintre liderii USL au luat atunci atitudine în legătură cu această situaţie, chiar şi în condiţiile unei propuneri nefericite care i-a fost făcuta lui Traian Basescu”, a mai afirmat vicepreşedintele PNL.

Frunzăverde a mai spus că pactul de coabitare dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta nu era necesar.
,,Pactul de la miezul nopţii...cred că din acest punct de vedere este suficientă Constituţia României, total acoperitoare”, a susţinut liberalul, menţionând că şeful statului nu putea refuza nominalizarea în funcţie a lui Victor Ponta.

,,Se ajungea mai repede la suspendare. Nu atunci imediat...la a doua obstrucţie în a-l numi pe Ponta pe premier sau în baza unui parcurs constituţional”, a mai precizat Frunzăverde.

În ceea ce îl priveşte pe premierul Victor Ponta, vicepreşedintele PNL a susţinut că acesta este ,,un bun comunicator în interior, la exterior începe să devină un bun comunicator".

Întrebat ce îl deranjează în acest moment la USL, Furnzăverde a răspuns:
,,Lipsa de determinare în actul politic, asta înseamnă că trebuie să se comporte ca o grupare politică care are 70 % în Parlament, să-şi impună punctele de vedere, are toate modalităţile (...) Cred că USL încă nu a realizat pe deplin ce putere a dobândit prin acest vot masiv pe care compatrioţii noştri l-au dat”, a mai declarat Frunzăverde.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5