„A fost o lecţie de românism, ne-am simţit ca la mama acasă, a fost un vis frumos, credinţa ne face mai puternici şi Dumnezeu să vă bucure…”

Afirmaţii făcute la finalul Taberei internaţionale de cultură şi civilizaţie românească „Acasă la noi”, desfăşurată la Gledin în 06-12 august 2013, de către reprezentanţii celor din Cojuşna, Transnistria din Republica Moldova

Azi s-a finalizat, la sediul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, o mare „lecţie” de românism, un act de o sensibilitate şi profundă simţire şi trăire românească, un demers istorico-turistic de cultură şi civilizaţie românească, când participanţii la Tabăra internaţională „Acasă la noi” desfăşurată în perioada 06-12.08.2013 la Gledin, în judeţul nostru, au fost primiţi de oficialităţile judeţului, respectiv vicepreşedintele Alexandru Pugna pentru a concluziona şi a-şi împărtăşi gândurile, ideile şi simţămintele referitor la activitatea desfăşurată.
Într-o ambianţă deosebită, de o sensibilitate aparte, prof. Ioan Seni – preşedinte Despărţământul Astra Năsăud – a mulţumit tuturor îndeosebi C.J. BN care a finanţat acest proiect al Astrei şi ajutorul acordat efectiv de vicepreşedintele Alexandru Pugna împreună cu cei care s-au implicat în toate activităţile de înaltă trăire şi simţire românească, făcând şi o trecere în revistă a activităţilor.
Vicepreşedintele Alexandru Pugna a precizat faptul că „Mă bucur că sunteţi aici şi aţi reuşit să cunoaşteţi românismul la el acasă. „Lupta” d-voastră de dincolo de Prut nu este în zadar iar noi suntem alături de idealurile pe care le aveţi”.
Vădit emoţionaţi, oaspeţii s-au confiscat şi ne-au expus gândurile şi urările: Eleonora Cercavschi – dir. Liceul „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din oraşul Grigoriopol, Raisa Pădurean – dir.adj. Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol şi Tatiana Jereghi – dir. Şcoala de artă din Cojusna, de la care spicuim câteva păreri: „Ne-am simţit ca la mama acasă, a fost o lecţie de mare românism pentru noi, a fost un vis frumos, să vă bucure Dumnezeu pe toţi şi familiile d-voastră, vă dorim sănătate, fericire, să ne întâlnim dincolo de Nistru. Numai credinţa ne face mai puternici, am întâlnit oameni cu suflet mare cum este PC preot Ioan Titieni, un tată adevărat.
Am scris în Cartea de Aur a părintelui – „Nu mai vrem să plecăm de aici”, suntem între două lumi, dar ne-aţi dat o lecţie de românism şi patriotism”.
Trei românaşi dragi şi frumoşi – Mădălina Vrânceanu, împlinind şi 15 ani, a recitat „Rugă Albă”, apoi Moraru Gheorghe şi Tamara Sclifos au interpretat două superbe cântece populare, încheind cu un cântec patriotic toată asistenţa.
Pentru implicare, organizare, participare s-au oferit „Diplome de merit” din partea ASTRA: vicepreşedinte Alexandru Pugna, care a oferit şi CD-uri oaspeţilor împreună cu mici cadouri din partea CJ BN, prof. Ioan Seni, PC preot Ioan Titieni, prof. Berceni Romulus, prof. Ioan Neagoş, prof. Cornel Cotuţiu, reprezentanţii mass-mediei şi administratorului judeţului.
Prof. Romulus Berceni a precizat că: Astrei să i se dea cuvenita importanţă, iar în conducerea ţării să fie şi teologi”,
Felicitări organizatorilor, sponsorilor şi celor care s-au implicat în această minunată şi necesară trăire românească şi de patriotism.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5