Drum bun, între Şopteriu şi Silivaşu de Câmpie, pe DJ 162!

         Administraţia judeţeană a recepeţionat lucrările de modernizare a Drumului Judeţean 162 Silivaşu de Câmpie (DN 16) – Şopteriu, pe o lungime de şas ekilometri. Alături de preşedintele Radu Moldovan, vicepreşedintele Ciprian Kecskes Simionca, directorul executiv Ciprian Oprea-Ceclan, specialişti de la Serviciul Drumuri Judeţene, au fost primarii Romeo-Florian (Lechinţa), Ioan Cămărăşan (Silivaşu de Câmpie), reprezentanţi ai firmei de construcţii şi ai proiectantului.

         „Mă bucur că suntem la recepţia unei noi investiţii foarte importante pentru zona de Câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud care este văduvită din multe puncte de vedere. Îmi doresc ca această nouă conexiune, pe lângă uşurarea şi creşterea calităţii transportului elevilor din cadrul comunelor Urmeniş şi Silivaş, să poată dezvolta şi această zonă, pentru că este una minunată. E o investiţie de circa 19.600.000 lei, circa 4 milioane euro, finanţare integrală din bugetul propriu al Consiliului Judeţean. Şi acest proiect este finanţat, parte, din creditul pe care Consiliul Judeţean l-a făcut în urmă cu doi ani. Constructorul este Far Foundation, în asociere cu Someş Top Grup. Din punctul meu de vedere, la recepţia ochiometrică - pentru că eu nu sunt tehnician să mă pot pronunţa din punct de vedere tehnic asupra unor lucrări -, lucrarea arată foarte bine. Le mulţumesc şi constructorului şi proiectantului. Sigur, oamenii care vor beneficia de acest drum vor fi bucuroşi. Eu am circulat de multe ori pe acest drum, pe alocuri era un drum de căruţe, erau multe alunecări de teren şi un drum îngustat, un drum de piatră care, cu ajutorul bunului Dumnezeu, a constructorului,  a proiectantului şi a finanţatorului, astăzi este un drum modern care oferă toate facilităţile”, a declarat preşedintele Emil Radu Moldovan.

.           Vicepreşedintele Ciprian Kecskes-Simionca a ţinut să mulţumească proiectantului şi constructorului. „Am urmărit lucrările pe această arteră îndeaproape şi, în foarte scurt timp, au fost proactivi, au reuşit să facă o lucrare, zic eu, de foarte bună calitate, mai ales că-şi asumă o garanţie de zece ani pentru lucrările executate aici. Mulţumesc, în acelaşi timp, şi personalului de la Direcţia de Investiţii Drumuri Judeţene din cadrul Consiliului Judeţean, tuturor inginerilor şi celor care au fost implicaţi în îndeplinirea şi în finalizarea acestui proiect”. A declarat vicepreşedintele Kecskes-Simionca.

         Primarul Ioan Cămărăşan de la Silivaşu de Câmpie a menţionat că de-a lungul anilor, între solicitările şi necazurile de care se bătea zilnic, solicitate de cetăţeni, au fost asfaltarea drumului de la Visuia şi cel de la Şopteriu. „În urmă cu câţiva ani, am reuşit, cu ajutorul Consiliului Judeţean, a domnului preşedinte, să asfaltăm acel tronson Silivaş – Visuia, chiar dacă, între timp, a suferit unele avarii. Sperăm că va intra în reparaţii. Dar, până atunci, bunul Dumnezeu ne-a rânduit să avem varianta de rezervă şi de astăzi încolo avem o arteră modernă, o arteră făcută cu profesionalism, care pentru locuitorii din Silivaş, pentru cei din Şopteriu, pentru toată partea de Câmpie a judeţului Bistriţa-Năsăud, este o mare şi importantă realizare. Felicit întreaga echipă a Consiliului Judeţean, constructorul şi toţi cei implicaţi în realizarea acestui obiectiv”, a precizat primarul Cămăraşan.  

         „Îi mulţumim Bunului Dumnezeu pentru această zi, că am putut finaliza acest proiect frumos, consider eu, dar şi Consiliul Judeţean. Dânşii sunt mulţumiţi de realizările noastre. Ne dorim, în continuare, să finalizăm proiecte frumoase, proiecte bune care să aducă un plus societăţii noastre. Mulţumim Consiliului Judeţean pentru promptitudine, pentru înţelegere. Întotdeauna un contract se desfăşoară şi cu probleme, şi cu greutăţi, dar important e ca la final să fie depăşite şi să iasă o lucrare de referinţă. Mulţumesc domnului proiectant care a fost prompt, întotdeauna a răspuns cu promptitudine şi cu interes ca să se finalizeze lucrarea, doamnei Botiş, care este dirigintă de şantier şi a fost alături de noi şi, nu în ultimul rând, mulţumesc echipei Far Fundation care ne-a fost alături şi fără de care n-aş fi putut să finalizez această lucrare”, a declarat Alexandru Farcaş, managerul Far Foundation.

Lucrările de modernizarea au constat în amenajarea terenului, execuția terasamentelor, lucrări de consolidare (fundație adâncită de parapet, șanț ranfort din beton, zid de sprijin), lucrări de colectare și evacuare ape de suprafață și de infiltrație (șanțuri din beton, drenuri, cămine vizitare dren, podețe), amenajarea acceselor la proprietăți, amenajarea drumurilor laterale, lucrări de siguranță rutieră (parapet metalic, marcaje, indicatoare rutiere, borne kilometrice), 2 poduri (un pod nou și un pod reabilitat)

 

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5