Dr. dr. Ana Tătaru i-a scris preşedintelui Radiodifuziunii Române

Domniei Sale, Domnului Preşedinte Director General al Radiodifuziunii Române, str. Gen. Barthelot, 60-64, 010171

Mult stimate Domnule Director,
Nu ştiu dacă faptul că mă adresez Domniei Voastre va fi cu rezultat pozitiv. O spun, pentru că de ani de zile protestez împotriva stricării gustului pentru muzica uşoară de calitate a ascultătorilor, prin transmisiunea pieselor noului trend venit din străinătate şi imitat şi la noi, de urlete în loc de armonii vocale şi instrumentale.
Nu vă voi răpi din timp, dar vă rog respectuos să nu transmiteţi mai departe critica mea la vreun director de departament, care să arunce scrisoarea la coş, ci să cereţi de ex. muzica transmisă azi de la 5.10 dimineaţa, în continuare, să o ascultaţi Radio Rom. Actualităţi. Nu ştiu de ce sutele şi miile de imprimări ce stau la dispoziţia doamnelor şi domnilor ce transmit muzica la Radio România Actualităţi şi care nu implică costul drepturilor de autor (ca să fie economi) nu sunt transmise. E atâta muzică de calitate italiană, germană, sud americană, românească (şi din timpul comunismului, că atunci nu a fost totul rău) şi chiar nord americană TRIATĂ (fără rezultatele trendului lansat de N. americani), imprimări de calitate care dezvoltă simţul corect al auzului muzical.
În programul de dimineaţă de la Radio România Actualităţi 2 puncte pozitive şi demne de laudă sunt: 1. Tatăl Nostru, cântat de teologii ortodocşi şi 2. informările despre aniversări şi comemorări importante. Nu comentez programul de ştiri, care e necesar.
Sper din toată inima că nu pierd timp şi bani iar degeaba şi că Domnia Voastră realizaţi ce mare importanţă are asupra formării auzului muzical ascultarea zilnică de melodii armonioase. Urletele numite muzică modernă sunt de fapt deşeuri, or la Radio România ar trebui controlată calitatea, nu numele unor interpreţi care prin alte „calităţi” au devenit cunoscuţi, nu prin muzicalitate. Nu tot ce e modern e şi de valoare şi nu tot ce e vechi e depăşit!!!
Cu deosebit respect,
Dr. dr. Ana Tătaru
(autoare ştiinţifică, dar şi cu cunoştinţe muzicale)

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5