Diana Morar: Fiecare bistriţean e împovărat pe 10 ani pentru pârtia de schi. Ioan Turc: E o ruşine administrativă, le-o dăm cadou

Consilierul municipal Diana Morar a interpelat executivul Primăriei Bistriţa pe tema cheltuielilor de funcţionare şi a veniturilor obţinute de la pârtia Cocoş din Complexul Wonderland. Aceasta a solicitat un răspuns din partea primarului Ovidiu Creţu sau a viceprimarului Cristian Niculae, în termenul legal prevăzut de lege.

         „Noi adresăm întrebarea publică şi aşteptăm răspuns în termen legal din partea primarului sau a viceprimarului Niculae, care mai noi este răspunzător pentru tot ceea ce se întâmplă în acest oraş, uneori erijându-se în locul edilului şef. Pentru sezonul 2017-2018, la care am dori să-i cunoaştem începutul şi sfârşitul ca perioadă, care sunt veniturile din exploatarea pârtiei, estimate, care sunt cheltuielile cu întreţinerea şi funcţionarea ei şi care este valoarea de amortizare a creditului contractat pentru această perioadă”, a solicitat Diana Morar.

         Alesul municipal a menţionat că bistriţenii sunt îndreptăţiţi să cunoască cât îi costă această „distracţie”, în afara biletului de acces. „Fiecare cetăţean al Bistriţei este împovărat pe termen de 10 ani să restituie creditul bancar de 26 milioane lei contractat de conducerea Primăriei fără o consultare prealabilă a cetăţenilor, în condiţiile în care cu certitudine există priorităţi precum asfaltarea şi modernizarea a 70 străzi de pământ ale Bistriţei europene, extinderea şi modernizarea iluminatului public, realizarea integrală şi modernizarea reţelei de apă-canal, inclusiv în cartierele Bistriţei europene unde oamenii folosesc ca principală sursă apa din fântână. Acestea ar fi constituit adevăratele priorităţi, necesităţi primordiale ale municipiului”, a precizat Diana Morar.

         În context, liderul liberal Ioan Turc a menţionat că pârtia Cocoş reprezintă „o ruşine administrativă care va urmări ani de zile acest oraş”, ani în care bistriţenii vor plăti creditele. În schimb, Turc a menţionat că sunt şi bistriţeni fericiţi, „un prieten al domnului primar care beneficiază lunar de  aproximativ un miliard de lei vechi pentru amenajarea pârtiei, în aşteptarea ghioceilor”. Preşedintele PNL B-N a precizat că dacă ar fi posibil din punct de vedere legal, ar propune un referendum prin care cetăţenii Bistriţei să îi ofere cadou primarului, viceprimarului şi consilierilor PSD pârtia de schi, cu tot cu ratele la credit pentru că au spus „că e o foarte bună afacere”. „Să o ia ei şi să plătească ratele, câteva sute de mii de euro/cap. Probabil că aşa ar deveni mult mai responsabili atunci când iau decizii pe seama cetăţenilor Bistriţei şi când votează ca o simplă maşinărie de vot, fără niciun pic de discernământ”, a concluzionat Ioan Turc.

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]