Deputatul Doina Pană: Am votat modificarea legii privind diminuarea risipei alimentare. PNL s-a opus. Asta înseamnă la ei Opoziţie!

Deputatul social-democrat Adriana Doina Pană a anunţat că a fost votată în Camera Deputaţilor modificarea Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare. Parlamentarul bistriţean a criticat faptul că  PNL, care acum doi ani, era susţinătoe al acestei legi, acum nu a mia votat, doar “de dragul Opoziţiei”.

“Același PNL care o susținea în 2016, deși era clar ca nu se va putea aplica, acum, când am corectat-o încât să fie cu adevărat benefică, s-a opus! Asta înseamnă la ei opoziție! Să votezi împotrivă la orice, chiar și atunci când știi că acel lucru este în favoarea celor pe care îi reprezinți în Parlament! Mai mult decât jenant! Descalificabil!”, a transmis deputatul Doina Pană, într-o postare pe o reţea de socialiyare.

***

În urma agregării datelor statistice deținute de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), persoana care face cea mai mare risipă alimentară are sub 35 de ani, locuieşte la oraş, a absolvit studii superioare, îşi face cumpărăturile la supermarket şi are un salariu peste medie.

Concret, românii aruncă, în medie, 11,9% din alimentele pe care le cumpără, o mare parte reprezentând produse de panificaţie, în contextul în care aceștia se aprovizionează preponderent din lanţurile de supermarketuri sau de la hipermarketuri şi în proporţii relativ echilibrate din alte surse, precum micile magazine, piaţa agroalimentară, surse proprii sau de la ţară, spun datele MADR.

În plus, cu cât familia este mai mare, cu atât se aruncă mai multă mâncare, iar cei care câştigă cei mai mulţi bani fac şi cea mai mare risipă.

.

Comentarii

30/06/18 11:34
carcotas

Stimata doamna, pentru cei din opozitie, este o activitate prin care ei se opun la orice "pleaca " de la Dvs , indiferent ca-i bun sau rau !!!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]