Deputat Cristina Iurişniţi: Persoanele cu venituri mici pot beneficia de ajutoare pentru plata facturii de la apă şi canalizare!

La cerere, familiile sau persoanele singure cu venituri mici pot primi lunar, începând din 3 august, un ajutor din partea autorităților locale pentru plata serviciului de alimentare cu apă și de canalizare, în limita a 75 litri de apă/persoană/zi.

Totul prin Hotărâre de Consiliu Local, evident prin dispoziția primarului! 

Măsurile privind acordarea unor ajutoare financiare pentru plata unor utilități pentru anumite categorii de persoane se regăsesc în Legea nr. 215/2018 privind modificarea și completarea Legii serviciului de alimentare cu apă și de canalizare 241/2006.
 

Sumele necesare acordării acestor ajutoare bănești vor proveni de la bugetul local și vor acoperi cel puțin 50% din costul de furnizare a serviciului de alimentare cu apă și canalizare. Limitele de venituri până la care se acordă ajutorul lunar pentru plata apei și canalizării sunt cele prevăzute în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 70/2011 este de 786 de lei, în timp ce pentru persoanele singure, limita venitului este de 1.082 de lei.

Primarul Ovidiu Crețu ar trebui să facă cunoscute aceste facilități și să nu uite de asemenea că în unele cartiere ale Bistriței serviciile de alimentare cu apă și canalizare lispesc cu desăvârșire, sau că în Piața Decebal, propusa spre modernizare in campanie, dar lăsată de izbeliște, infrastructura urbană de alimentare cu apă arată ca într-un sat departe de civilizație și uitat de lume!
Unde e Bistrița Europeană?  

 

deputat prof. Cristina Iurișniți

 

 

.

Comentarii

07/08/18 10:05
Cititor

Dar ce ar fi stimata doamna sa le platim noi cheltuielile si toate utilitatile ? Nu vedeti ca sunteti degeaba la un partid DE DREAPTA CAPITALISTA , ca ideile Dvs sunt total de stanga , ca la fostii comunisti ... , ?
Saraci... saracii... da nu pleaca nici unul inapoi in sate de unde au venit... si mai bine stau , putoresc si urla ( de foame ) prin balcoanele blocurilor de locuintze si "crapa" stand la coada pe la primarie dupa " h.ajutoare sociale " ... din banii nostri publici, pe care-i platesc cei care (mai ) muncesc ... ( inca ), dar la tzara nu pleaca si de-i " omori " .
Dupa mine, absolut toate ajutoarele sociale, le-as da exclusiv in terenuri agricole unde i-as fortza sa munceasca precum fac si putinii tzarani care inca au mai ramas pe la sate si care-si produc cele necesare traiului, fara sa stea toata ziua cu mana intinsa la banul public .
La tzara, au " lumina" zilei ... au "caldura" Soarelui ... au " curent " lasandus-i usile si geamurile deschise ( daca doresc ) ... si au apa in paraiele si vaile din zona ... GRATIS si de unde si le pot lua fara sa plateasca nimanui nimic .
Ce ziceti... nu-i mai ok ?

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]