De ce ar trebui utilizate sterilizatoarele UV pentru fabricile de lactate?

Procesarea laptelui în fabrici este o activitate supusă unor provocări serioase și continue legate de igienă și curățenie. De la colectarea materiei prime, la procesare, prepararea produselor derivate și până la depozitare și distribuție, gestionarea laptelui și a produselor lactate se face în medii în care, datorită compoziției lor bogate în nutrienți, este favorizată dezvoltarea și înmulțirea unei varietăți de microorganisme periculoase pentru sănătatea consumatorilor. Prin urmare, producerea de produse lactate sigure este mai dificilă în comparație cu activitatea din alte sectoare ale industriei alimentare.

În ultimii ani, au luat amploare tehnologiile non-termice de igienizare a aerului și suprafețelor din halele de producție. Eficient și ecologic, procesul de purificare cu lămpi UV dezinfecție asigură un mediu optim pentru procesarea produselor lactate, eliminând până la 99,99% din virusuri, bacterii și mucegaiuri din aer și de pe suprafețe, precum Bacillus, E. Coli, Clostridium, Legionella, Vibrio, Salmonella, Pseudomonas, Staphylococcus și Sars CoV2.

Beneficiile tehnologiei UV pentru fabricile de lactate

În fabricile de lactate, tehnologia de dezinfecție cu ajutorul luminii UV se poate folosi la purificarea aerului din încăperile în care se prelucrează și se depozitează produsele, la sterilizarea suprafețelor bazinelor folosite la prelucrare, a ambalajelor și a camerelor frigorifice în care se păstrează produsele.

Sterilizare eficientă

Sterilizarea cu ajutorul luminii UV are capacitatea de a distruge până la 99,99 % dintre microorganismele periculoase responsabile de alterarea produselor lactate și contaminarea lor cu bacterii, virusuri și mucegaiuri care pot afecta grav sănătatea consumatorilor.

Conformitate cu standardele

Folosirea sterilizării UV pentru aer și suprafețe în fabricile de lactate nu afectează cu nimic calitățile nutritive ale produselor, nu imprimă mirosuri neplăcute și nu contaminează cu substanțe chimice alimentele. Cu tehnologia UV sunt respectate toate standardele de calitate a produselor, de la gust, miros, ambalare conformă și siguranță pentru consumatori.

Siguranță alimentară

Măsurile de siguranță alimentară sunt esențiale pentru o fabrică de lactate. Investiția în sisteme UV pentru dezinfecție aduce beneficii evidente. Purificarea aerului din incintele fabricii de lactate previne răspândirea bolilor aer prin inhibarea microorganismelor patogene care se dezvoltă inerent în timpul producției, ambalării, răcirii, depozitării și distribuției lactatelor.

Totodată, numărul de microorganisme de pe suprafețele materialelor de ambalare poate fi redus sau eliminat prin aplicarea dozelor adecvate de lumină UV. Radiația UV poate fi utilizată pentru a asigura dezinfecția suprafețelor echipamentelor folosite în zonele de pregătire, producție și depozitare.

Recomandarea SPECTRA PROFESSIONAL UV SOLUTIONS

Pentru fabricile de lactate, Spectra Professional UV Solution recomandă sterilizatoare performante pentru aer și suprafețe, adaptate nevoilor fiecărei afaceri în domeniul prelucrării laptelui. Pentru dezinfecția aerului, dispozitivele UVpro V300 produs de Nuvonic și UV FLOW C de la Light Progress pot funcționa continuu în încăperi, chiar și în prezența personalului. UVpro V300 aspiră aerul într-un reactor, în care este supus luminii germicide, apoi îl eliberează în încăpere. Sterilizarea totală în încăpere se face prin recircularea continuă a aerului. Sistemul UV Flow C dezinfectează aerul care ajunge în partea superioară a încăperii, prin convecția naturală a aerului, fără a se folosi ventilatoare de recirculare. În această situație se elimină curenți de aer din încăpere produși prin ventilarea forțată.

www.spectra.ro/produse/p/uvpro-v300-sistem-uv-pentru-dezinfectia-aerului/

Pentru camere frigorifice, o soluție eficientă este UV Reflex SCB, cu grad de protecție la umezeală IP55, care se montează pe tavan, în fața sistemelor de ventilație, astfel incat aerul este dezinfctat in totalitate. Dispozitivul elimină 99,99 % din microorganismele din aer și asigură condiții optime de stocare si depozitare a produselor lactate.

Cu UV STICK NX sterilizator UV pentru dezinfecție aer și suprafețe, produs de Light Progress, se elimină eficient microorganismele dăunătoare în numai 4 minute de funcționare. Aparatul se montează pe tavan, funcționează doar în absența personalului și dezinfectează în profunzime aerul și suprafețele din camere de depozitare, producție, ambalare, hale sau din orice alte încăperi unde este necesară dezinfecția rapidă și eficientă a aerului și a suprafețelor.

Concluzii

Pentru a garanta siguranța alimentară și calitatea produselor în fabricile de lactate, implementarea tehnologiei de sterilizare UV pentru aer și suprafețe reprezintă o soluție eficientă, prin care se obțin suprafețe sterilizate și aer curat, un mediu lipsit de microorganisme nocive, fără pericolul contaminării produselor. Tehnologia UV distruge microorganismele periculoase și asigură îndeplinirea standardelor de calitate, protejând sănătatea consumatorilor, prin eliminarea riscurilor asociate contaminării microbiene.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5