ÎNTÂLNIREA DE PROIECT ERASMUS+ ”n,EURO NESTING 3.0-Cuibul European 3.0 “ ÎN ALCANIZ, SPANIA

Dascăli şi elevi din Salva, proiect educational în Alcaniz, Spania

Prof. Vasilica Găzdac-#AmbasadorErasmus

 

    În perioada 22-26.05.2023, Școala Profesională “Tiberiu Morariu” Salva a fost implicată într-un eveniment de formare în cadrul Proiectului Multilateral Erasmus + “n,EURO NESTING 3.0 – CUIBUL EUROPEAN 3.0 “ cu nr: 2020-1-ES01-KA229-062594_6. Întâlnirea de proiect s-a desfășurat la scoala CEIP Bilingue Juan Palmireno, Alcaniz, Spania, coordonatorul proiectului, un oraș din zona Zaragozei. La evenimentul de formare pe termen scurt, schimburi de grupuri de elevi au participat din cadrul instituției noastre 2 cadre didactice (Găzdac Vasilica, Buhai Veronica) împreună cu un grup de 3 elevi din ciclul gimnazial (Andreea M., Daria A., Nicola C.).

Alături de reprezentanţii școlii din Salva, la această întâlnire de proiect au fost prezente grupuri de profesori și elevi din școlile partenere astfel: Spania, 20 de cadre didactice și 120 elevi (CEIP Bilingue Juan Palmireno Alcaniz), Portugalia, 3 cadre didactice  și 6 elevi (Escola Basica Integrata de Ribeira Grande), Grecia -3 cadre didactice si 5  elevi (3rd Elementary School of Elefteria-Kordelio, Salonic).Școala din Bulgaria, Detska Gradina Zvanche Burgas, Bulgaria nu a participat pentru că și-a efectuat numărul de mobilități în cadrul altor întâlniri de proiect.

            Având în vedere, obiectivele proiectului, activităţile desfăşurate în cadrul acestei saptămâni au avut ca principale abordări, tema protectiei păsărilor și a zonelor umede, vizite tematice la lacul Alcaniz și la Delta Ebrului, întâlniri și discuții cu ornitologi. Profesorii și elevii au fost implicaţi în workshopuri mixte derulate în cadrul școlii, asistențe la orele de curs, însușirea unor aplicații digitale, prezentarea metodei note-book-ului, prezentarea sistemului bilingv, vizite culturale în orașul Alcaniz și Morella.

            O activitate importantă a constituit-o faptul că profesorii și elevii au avut ocazia de a asista la diferite ore de curs din școala spaniolă, efectuând  stagii de job-shadowing, au realizat diverse sarcini în colaborare cu elevi de altă naționalitate pe tema protecției păsărilor folosind ca limba de comunicare, limba engleză, au completat jurnalele de proiect cu activitățile derulate, au observat impactul activităților de protecție a mediului în colaborare cu diferite instituții abilitate (Primăria Alcaniz, Administrația lacului Alcaniz, Administrația parcului natural, Natura 2000- Delta Ebrului).

În cadrul atelierelor de lucru cu profesorii coordonatori din țările partenere am discutat temele proiectului în vederea raportării finale, derularea mobilității finale în Burgas, Bulgaria în luna iunie 2023, platforma de rezultate a proiectului, creșterea vizibilității  și diseminarea proiectului pe plan regional, national și international.

Profesorii și elevii participanti și-au reactualizat cunoștințele lingvistice, competențele digitale, competențele STEM învățând timp de trei zile în sistemul bilingv pentru adoptarea de bune practici educaționale Erasmus+ .

Experiența de învățare europeană a fost completată de numeroase activități culturale prin vizite la obiectivele turistice și culturale ale Alcanizului, Morellei, Zaragozei îmbogățind participanții și încurajându-i spre noi țeluri de învățare în cadrul programului Erasmus+.

Proiectul este realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene în cadrul Programului Erasmus Plus, noul program al Uniunii Europene în domeniul educației, formării profesionale, tineretului și sportului.Toate informaţiile pe care le furnizăm reprezintă responsabilitatea exclusivă a echipei de proiect, iar Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conţinutul acestor informaţii.

 

           

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5