CSEI Nr.1 Bistriţa – sensibilitate şi dăruire

Centrul Şcolar pentru Educaţia Incluzivă nr.1 Bistriţa a găzduit un eveniment special prilejuit de lansarea a două cărţi aparţinând profesorilor acestei instituţii. Manifestarea a debutat prin cuvântul directoarei Vass Imola Doris, care a subliniat importanţa lucrărilor pentru şcoală, atât pentru dascăli, cât şi pentru elevi, precum şi bucuria că instituţia are un colectiv de dascăli bine pregătiţi din punct de vedere profesional.

Prima lansare a fost a volumului „Cununiţa, sensibilitate şi dăruire”, realizat de profesoara Mariana Harosa Moldovan, cea care are grijă de ansamblul folcloric cu acelaşi nume al şcolii. Cartea prezintă gândurile profesorilor, dar şi a elevilor din ansamblu legate de păstrarea folclorului românesc, acestea fiind însoţite de fotografii color care ilustrează activitatea bogată a instituţiei. Merită felicitată profesoara, care este şi cunoscut interpret de folclor, pentru modul în care a reuşit să apropie copiii de folclor, dăruindu-le şi o carte în care fiecare se regăseşte, o carte pe care cu siguranţă elevii o vor aşeza în rândul lucrurilor de suflet.

A urmat un program artistic susţinut de „Cununiţa”, aplaudat de toată asistenţa.

Punctul al doilea l-a constituit lansarea cărţii de specialitate „Dislalia – repere teoretice şi practice” a cabinetului de logopedie, volum care se ocupă de tulburările de limbaj în mod special de dislalie, una dintre cele mai întâlnite tulburări de pronunţie. Cartea de specialitate, scrisă de profesoarele Mariana Moldovan, Ancuţa Semerean, Doris Imola Vass, Nadia Ungur şi Maria Martin, prezintă atât date de teorie necesare pentru cunoaşterea fenomenului, cât şi metode şi procedee de prevenire, corectare însoţite de multe exerciţii. Este o premieră la acest nivel, care cu siguranţă va fi apreciată la nivel naţional. În cuvintele lor, Luciana Sidor de la CJAP Jancsika Luciana Cornelia, director adjunct, şi Matiş Ovidiu, director educativ, au subliniat importanţa prezenţei unor oameni avizaţi în şcolile noastre. Bucuria întâlnirii profesionalismului şi a bunei înţelegeri în rândul cadrelor didactice de la CSEI nr.1.

Întreaga manifestare a fost apreciată de inspectorul şcolar general, Mihai Mureşan, care, la rândul lui, a felicitat cadrele didactice din această instituţie, care are progrese deosebite în rândul instituţiilor de gen din ţară.

.

Comentarii

20/03/11 22:32

csei1bistrita.info acesta este siteul scoli

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]