Conferință "Play and Learn in Nature", în cadrul unui proiect Erasmus+ al Grădiniței cu Program Prelungit ”Rază de soare”

Orașul a prins viață în culori vibrante și voci pline de entuziasm în cadrul unei conferințe captivante, găzduite de  Grădinița cu Program Prelungit Rază de Soare, în sala de ședințe a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud. Evenimentul, numit "Play and Learn in Nature", a adus împreună reprezentanți de marcă din domeniul educației, printre care inspectorul școlar general Mircea Cristian Nicula și doamna inspector școlar pentru proiecte și programe europene, Doina Macarie.

Scopul conferinței a fost de a disemina rezultatele proiectului desfășurat în cadrul programului Erasmus, ilustrând astfel fructuoasa colaborare dintre partenerii locali  GPP Rază de Soare-coordonator și internaționali Turcia și Bulgaria. Evenimentul a fost punctat de intervențiile inspirate ale invitaților speciali din Turcia și Bulgaria, fiecare aducând în discuție contribuția esențială a proiectului în transformarea educației prin natură.

"În era digitală, conexiunea cu natura devine crucială în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri", a subliniat inspectorul școlar general Mircea Cristian Nicula în discursul său captivant. "Proiectele precum acesta demonstrează că educația poate transcende granițele convenționale și poate aduce inovație și bucurie în învățare."

Printre momentele importante ale conferinței s-au numărat prezentarea revistei proiectului, evidențiind astfel contribuțiile creative și explorările educaționale din timpul acestui proiect de amploare. De asemenea, a fost lansat un eBook captivant, condensând experiențele și învățămintele acumulate pe parcursul proiectului.

Participanții au avut oportunitatea de a viziona un model integral de activitate outdoor desfășurată în cadrul proiectului, evidențiind importanța și beneficiile desfășurării activităților educative în mediul natural.

"Suntem mândri de acest parteneriat internațional, care promovează educația în natură ca mijloc de dezvoltare holistică a copiilor noștri,  acesta constituie un model de urmat și de către alte unități școlare și ar trebui diseminat la o scară cât mai largă", a menționat doamna Inspector școlar pentru proiecte și programe europene, Doina Macarie.

Conferința "Play and Learn in Nature" a rămas un punct de reper în calendarul educațional derulat în grădinița noastră în acest an școlar, ilustrând puterea colaborării internaționale în transformarea metodelor de învățare și evidențiind importanța vitală a conexiunii copiilor cu mediul natural.

 Prof. Alina Moldovan, coordonator proiect

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5