Organizaţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud

Comunicat de presă

Comitetul Executiv Naţional PSD a decis ca Ziua Internaţională a Muncii, 1 Mai, să fie dedicată cu adevărat celor care, astăzi, în România, luptă pentru dreptul de a munci onest. PSD este alături de cei care, tot astăzi, ca urmare a politicilor dezastruoase ale actualului Guvern, suportă efectele celei mai mari crize economice, dublate de incompetenţa unui Guvern ce şi-a dovedit limitele.

Conform statisticilor, Bistriţa-Năsăud este judeţul cel mai afectat de creşterea ratei şomajului, într-un singur an, numărul de şomeri crescând cu peste 148%, fiind vorba de un şoc social. Suntem judeţul care exemplifică lipsa de măsuri anticriză ale Guvernului şi rezultatele încăpăţânării PDL de a nu accepta propunerile PSD, atunci când PSD s-a aflat la guvernare.

În ciuda festivismului afişat de către autorităţile locale, agenţii economici au avut direct de suferit, iar asta a generat şomaj, în lipsa oricărui sprijin de la nivel guvernamental. Numai în luna ianuarie 2010, 75 de firme bistriţene şi-au suspendat activitatea, ceea ce înseamnă o creştere de 581% faţă de luna ianuarie a anului trecut.

Împreună cu toţi cei care nu au siguranţa zilei de mâine, cu cei care îşi au ameninţate locurile de muncă, salariile sau pensiile, PSD va organiza, sâmbătă, 1 Mai, începând cu ora 10.00, un miting de protest paşnic în faţa Instituţiei Prefectului din Piaţa Petru Rareş.

Îi aşteptăm alături de noi pe toţi cei care cred că acest Guvern incompetent trebuie să plece, şi pentru a cere Executivului reafirmarea ca priorităţi a apărării drepturilor celor mulţi pe umerii cărora apasă efectele crizei economice.

Preşedinte,

Emil Radu Moldovan