CL Bistriţa nu a avizat noua documentaţie de licitaţie pentru operatorul de salubrizare!

Consiliul Local  Bistriţa nu a avizat Studiul de Fundamentare actualizat precum şi modificările aduse Documentaţiei de atribuire prin concesiune a Serviciului Public de Salubrizare, respectiv activitatea de colectare, transport, depozitare şi transfer al deşeurilor municipale, inclusiv deşeuri periculoase din deşeuri menajere şi managementul staţiilor de transfer şi al centrelor de colectare din judeţul Bistriţa-Năsăud, conform Deciziei CNSC şi a Deciziei Civile a Curţii de Apel Cluj. Majorităţii i-a lipsit un singur vot în şedinţa extraordinară de joi, asta după ce fostul primar Vasile Moldovan s-a abţinut.

         Marţi, 12 decembrie, Adunarea Generală a Acţionarilor a ADI Deşeuri Bistriţa-Năsăud va aproba acest Studiu de Fundamentare, însă reprezentantul municipalităţii – administrator George Avram -nu are mandat nici măcar să facă propuneri de diminuare a tarifului maximal de la care va porni licitaţia pentru noul operator de salubrizare.

         De altfel, primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a propus ca reprezentantul Bistriţei în ADI Deşeuri să voteze pentru aprobarea Studiului numai cu condiţia micşorării tarifului maximal pentru mediul urban şi anume 10,22 lei/persoană, adică maximum de două ori mai mult ca în mediul rural, de la cât prevede Studiul, respectiv 15,35 lei /persoană şi 27,68 lei/gospodărie, ca tarif maximal, de la 45.04 lei/gospodărie. Amendamentele primarului Creţu au trecut în plen, în defavoarea unor tarife mai mici propuse de grupul liberal prin vocea Mioarei Seica, însă proiectul în ansamblu a „picat”.

         Creţu a menţionat că propune aceste tarife maximale – din care se va scădea la licitaţie - pentru că, în baza studiilor, în Bistriţa se produc de două ori mai multe deşeuri faţă de mediul rural, astfel că amendamentele municipalităţii ar fi fost acceptabile de către majoritatea din AGA ADI Deşeuri. 

 

 

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]