Centre de recuperare pentru copii și adulți, care luptă cu dizabilitățile, deschise la Bistrița!

Două centre de recuperare sunt deschise la Bistrița, pentru cei care luptă cu dizabilitățile și pentru cei ce le sunt alături, unul pentru copii și celălalt pentru adulți, anunță președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan.
"Pentru că totul începe cu Dumnezeu, deschidem așa cum se cuvine Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilitati, din Bistrita si Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie, din Bistrita, ambele părți ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud, cu o slujbă de sfințire!
Vreau să mulțumesc specialiștilor care lucrează în aceste două Centre! Sunteți prelungiri ale mâinii Bunului Dumnezeu. Mă înclin în fața voastră și aveți parte de toată aprecierea mea! Vreau să felicit și să mulțumesc pentru implicare și colaborarea în realizarea acestor proiecte de suflet, doamnei vicepreședinte al CJ BN, Camelia Tabără, și conducerii și echipei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud. Multă putere celor ce vin la aceste Centre și specialiștilor! Să faceți tot ce știți, să aveți grijă de oameni și să-i faceți bine!", este mesajul președintelui Radu Moldovan.

Potrivit acetuia, Centrul de Recuperare de Zi pentru Copilul cu Dizabilitati este dedicat copiilor care prezintă dizabilități și încadrare în grad de handicap neuropsihic sau locomotor. Acesta are rolul de a preveni abandonul și instituționalizarea copiilor, prin asigurarea, pe timpul zilei, a unor activități de îngrijire, educație, abilitare-reabilitare, recreeere-socializare, consiliere, dezvoltare a deprinderilor de viață independentă, orientare școlară și profesională, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanții legali, precum și pentru alte persoane care au în îngrijire copii cu dizabilități.
Acesta oferă, în regim ambulatoriu, servicii specializate de recuperare terapeutică, complexe și pluridisciplinare cum ar fi: Kinetoterapie, terapie ocupațională, ludoterapie, meloterapie, logopedie, terapie cognitiv-comportamentală, stimulare cognitivă, consiliere psihologică și socială.

Centrul de Servicii de Recuperare Neuromotorie (de tip ambulatoriu), din Bistrița, este dedicat adulților cu certificat de încadrare în grad de handicap. Activităţile oferite în centru sunt cele de kinetoterapie, masaj, electrofototerapie, magnetoterapie, terapie cu radiofrecvență, termoterapie, consiliere psihologică, consiliere socială.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5