Ce vă recomandă polițiștii pentru prevenirea furturilor și a violenței în familie!

IPJ BN

Violența în familie este un fenomen grav care poate afecta orice persoană, indiferent de religie, statut social sau formă de conviețuire. Femeile, copiii, persoanele vârstnice sunt categoriile sociale cele mai predispuse la abuzuri.

Nu uitați faptul că Poliția este instituția care  intervine pentru protejarea acestor grupuri vulnerabile, dar și pentru a sensibiliza cetățenii în sesizarea cazurilor de violență domestică, fie că au calitatea de victime, fie cea de martori ai unor agresiuni specifice.

Săptămânal, Compartimentul de Prevenire, împreună cu Biroul de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Bistrița desfășoară activități de informare și interacționează cu persoane vulnerabile pentru a se asigura că sunt cunoscute modalitățile de prevenire a acestui fenomen și pentru a transmite recomandări antivictimizare.

Tot cu astfel de ocazii, polițiștii atrag atenția cetățenilor municipiului asupra riscurilor la  care se expun dacă nu își supraveghează bunurile personale atunci când se află în spații deschise, aglomerații, sau își părăsesc pentru scurt timp mașina, fără să o asigure, cu bunuri la vedere.

 

Reamintim cele mai importante aspecte de avut în vedere pentru victimele sau martorii unor situații de violență în familie:

 

  • Apelați 112 pentru a raporta un caz de violență domestică.
  • Prezentați-vă la Serviciul Județean de Medicină Legală pentru eliberarea unui certificat medico-legal care să probeze agresiunea.
  • Dacă sunt implicați copii, adresați-vă Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Bistrița-Năsăud.
  • Cereți consiliere juridică și psihologică; există ONG-urile specializate în acest sens AfiProFamilia
  • Aveți în vedere solicitarea unui Ordin de Protecție Provizoriu, ce poate fi emis de polițistul prezent la fața locului sau/ și a unui Ordin de Protecție emis de instanță.

Informarea este o soluție!

 

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5