Ce motofierastraie folosesc drujbarii profesionisti si de ce

Drujbarii experimentati nu folosesc orice motofierastrau pe care il au la indemana. Acestia isi concentreaza intreaga atentie pe drujbele de mare putere, pe performanta lor, pe durabilitatea si productivitatea masinariei.

Drujbele profesionale sunt facute in asa fel incat sa poata taia in cele mai dificile conditii pentru a le oferi drujbarilor o cea mai buna experienta in activitatea lor zilnica. Daca esti confuz in ceea ce priveste tipul de drujba profesionala pe care ti-o doresti, gasesti aici cateva sfaturi oferite de Topdrujbe.ro.

Cum ar trebui sa arate drujba profesionala ideala?

Un lucru il stim sigur, acela ca un drujbar profesionist va fi nevoit sa foloseasca motofierastraul foarte des. O varietate de sarcini ti se vor ivi, fie ca e vorba de defrisari, taieri de crengi sau sectionari de copaci.

Asta inseamna ca nu vei avea nevoie de orice drujba, ci de una care sa aiba capacitatea de a rezista unor activitati foarte solicitante. In general, o drujba profesionala are o lama de taiere mai lunga, o carcasa destul de solida si, nu in ultimul rand, un motor mult mai puternic decat cel al unei drujbe obisnuite.

Aceste caracteristici permit drujbelor profesionale sa taie rapid si sa patrunda foarte usor prin trunchiul unui copac cu diametrul ceva mai mare fata de cei cu care eram obisnuiti intr-o simpla gospodarie. Sunt cateva elemente care fac diferenta intre modelele de drujbe profesionale.

Design echilibrat

Una dintre caracteristicile de care sunt atrasi drujbarii este structura si designul drujbei. Nu facem referire la latura estetica, ci la echilibrul dintre greutate si durabilitate, sau fiabilitatea motofierastraului profesional.

Dupa cum spuneam, o astfel de drujba are o lama de taiere mult mai lunga, o structura masiva, dar mai ingusta pentru a fi usor de manevrat. Motorul se gaseste imediat in spatele lamei de taiere, fiind pus intr-o pozitie inclinata. Fiind una dintre cele mai grele componente ale drujbei, localizarea sa in spatele carcasei este foarte importanta pentru ca drujba sa fie usor de manevrat.

Pozitia manerului principal

Drujbele, de regula, au manerul pozitionat in partea de sus, insa sunt si modele care au acel maner pozitionat in partea din spate a drujbei. Totusi, localizarea sa are impact asupra dimensiunii drujbei, cele cu maner sus fiind mult mai compacte si mai usor de controlat.

De asemenea, cele cu maner sus sunt si mult mai usoare si pot fi folosite pentru activitati mai usoare, cum ar fi taierea de crengi sau sectionarea copacilor.

Garantia

Toate drujbele comercializate in ziua de azi sunt acompaniate de o garantie de cel putin 2 ani.Utilitatea acestei perioade de garantie e cu atat mai vizibila in cazul drujbelor profesionale, deoarece sunt folosite des si la capacitate de lucru destul de mare, crescand sansele ca motorul sau alte component sa cedeze.

Totusi, garantia nu acopera intotdeauna tot ceea ce tine de drujba. De regula, producatorii sau magazinele comerciante iti garanteaza repararea gratuita a componentelor care nu prezinta urme fizice de uzura. Motorul poate fi reparat sau schimbat, insa lantul de taiere nu poate fi inlocuit in cazul in care s-a rupt.

Comentarii

26/09/17 09:35
Cititor din Nasaud

Domnul cu "articolul" , se numesc motoferastraie. "Drujba" este doar o marca, precum Stihl si altele...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5