Câtă „osteneală” acordăm acţiunilor sociale?

Aproape 4 milioane de lei, adică 12% din bugetul local al municipiului Bistriţa este destinat acţiunilor sociale. Se plătesc indemnizaţii pentru 88 de persoane cu handicap şi se asigură servicii sociale la domiciliu pentru 43 de persoane. Tot din bugetul local sunt plătiţi 174 de asistenţi personali pentru persoanele cu handicap grav. Fundaţii şi asociaţii au primit, de asemenea fonduri din bugetul local. Acestea sunt: Fundaţia Inocenţi (pentru copiii cu dizabilităţi), Fundaţia Bucuria (pentru persoanele cu handicap), Asociaţia Handicapaţilor Psihici şi Asociaţia Autism Europa Bistriţa.

Datele au fost prezentate de primarul, Ovidiu Creţu, în cadrul întrunirii cu oficialii germani din Bundestag, alături de reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, şi ai serviciilor sociale. „Nevoile sunt mai mari, sumele solicitate mult mai mari, dar încercăm să facem nişte cheltuieli echilibrate, să avem grijă de cetăţenii noştri”, a încheiat edilul şef al Bistriţei.

În afara cuvintelor de laudă pe care le-a avut la adresa autorităţilor, vicepreşedintele Bundestagului, Susanne Kastner, a remarcat totuşi, că în ţara noastră, aspectul social nu este prioritar pentru cei care ne conduc. „Statul ar trebui să susţină astfel de proiecte . există atâtea ONG-uri care au nivelat drumul spre Uniunea Europă. Ştiu că nu este un lucru simplu, dar este o provocare pentru autorităţile locale de a se apleca asupra acestor categorii de persoane cu dizabilităţi”.

Susanne Kastner este cunoscută în lumea politică ca un puternic susţinător al persoanelor cu handicap. „Am un nepot care suferă de autism şi ştiu efortul pe care trebuie să îl faceţi, dar până la urmă este o responsabilitate din partea comunităţii de a asista aceste persoane”, a afirmat vicepreşedintele Bundestagului.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5