Cadrele medicale bistriţene, iniţiate în IT pe bani europeni

Un număr de 84 de cadre medicale din judeţul Bistriţa-Năsăud (dintre care 36 medici, 45 asistenţi medicali şi trei persoane angajate în sectorul sănătăţii) au finalizat cursurile de utilizare a calculatorului şi prelucrare a informaţiilor, şapte dintre acestea obţinând şi permisul ECDL. La finalul programului de iniţiere IT, absolvenţii au primit un certificat prin care se girează “abilităţi de utilizare a calculatorului”, sub sigla Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale şi a Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Anunţul a fost făcut, ieri, de către managerul de proiect, Monica Păltineanu, la finalizarea proiectului “TIC - instrument de lucru pentru personalul din sectorul sănătăţii”, derulat de SC Brahms Internaţional SRL din Braşov, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bistriţa-Năsăud, în perioada martie-octombrie 2011. Firma din Braşov a pus la dispoziţie echipamentele de tehnică de calcul, iar formator în proiect a fost Emil Platon de la SC Elcom SA Bistriţa.

„Participanţii la curs au fost astfel admişi încât s-au respectat principiile egalităţii de şanse, nefăcându-se nicio discriminare, asigurându-se îndeplinirea obiectivului orizontal al programului privind îmbătrânirea activă. Astfel, au participat la cursuri o persoană cu vârsta cuprinsă între 125 şi 24 ani, 60 de persoane având vârsta între 25-54 ani, 22 persoane cu vârsta între 55-64 ani şi o persoană având peste 64 ani. Din totalul absolvenţilor, 72 sunt femei, iar 12 sunt bărbaţi”, a punctat Monica Păltineanu, reprezentantul SC Brahms Internaţional SRL Braşov. De altfel, remarca şi dr. Dănuţ Cocoi, preşedintele Colegiului Medicilor Bistriţa-Năsăud, la aceste cursuri au participat atât medici de familie care la finalul fiecărei luni au de făcut „raportări” în relaţia cu CAS BN, dar şi şefi de secţie din Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, asistenţi medicali, statisticieni etc. de pe raza întregului judeţ.

Proiectul este finanţat prin FSE în cadrul POS Dezvoltarea Resurselor Umane, valoarea totală reprezentând 3,847 milioane lei, dintre care 2,945 milioane lei reprezintă asistenţă financiară nerambursabilă.

Obiectivul general vizează creşterea calităţii serviciilor medicale prin îmbunătăţirea adaptabilităţii a 552 angajaţi (indiferent de pregătirea profesională şi de funcţie) din domeniul sănătăţii. Grupul ţintă a fost selectat din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bacău, Braşov, Mureş, Hunedoara şi Vâlcea, astfel că vorbim de un proiect strategic de interes naţional.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5