Bistriţenii, campioni naţionali şi europeni la animale mici şi păsări

Există în Bistriţa o asociaţie deosebită şi cu rezultate notabile la nivel de judeţ, ţară şi european, care nu a fost mediatizată, deşi merită, având denumirea de Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici Bistriţa (ACPAM BN), care a fost înfiinţată în anul 2002, având în judeţ peste 50 de membri care participă efectiv la manifestările asociaţiei şi care are ca obiectiv ţintă creşterea păsărilor de rasă, respectiv, găini, porumbei, păsări exotice şi iepuri de rasă.
Preşedintele acestei minunate asociaţii este Horaţiu Boţan, omul care iubeşte foarte mult animalele mici, îndeosebi iepurii, şi care se implică în viaţa şi activitatea acestor oameni cu un hobby încântător pentru sănătatea organismului, inclusiv cea psihică.
Vom enumera câteva caracteristici şi palmaresuri deosebite, obţinute de membrii asociaţiei la faza finală, judeţ, ţară şi european, date furnizate de către Alexandru Stanciu – preşedinte secţiunea iepuri a UGCPP AMR, care ne-a precizat că există în ţară peste 50 de asociaţii de profil afiliate la UGCPP AMR, iar bistriţenii şi cei din judeţ au participat la peste 20 de competiţii locale şi naţionale, la una internaţională, obţinând rezultate foarte bune.
Astfel, Filiala ACPAM BN a obţinut locul I la Secţiunea Iepuri de rasă la Expoziţia Naţională a României, în 2014, desfăşurată la Suceava.
La această performanţă extraordinară au contribuit membrii care au obţinut premii deosebite, datorită valorii exponatelor: Claudiu Cătană la iepure uriaş gri, campion naţional 2014; Horaţiu Boţan – la iepure –marele argint deschis – campion naţional 2014, Dănuţ Dragoş – trei titluri de campion naţional cu iepurele marele berbec, în 2014; Tiberiu Liber – la iepuri cu uriaş galben – campion naţional 2014; Grigore Costea – iepuri- marele berbec – campion naţional 2014, Ioan Simon – iepuri – marele berbec, campion naţional 2014; Alexandru Stanciu – iepuri rex dalmaţian, rex castor, neozeilandez – campion naţional 2014, reamintind că competiţia s-a desfăşurat la Suceava.
O altă extraordinară performanţă a fost obţinută de crescătorul Ţâcşa Liviuţ la Campionatul European de Brahma (găini), desfăşurat în Belgia, obţinând titlul de vicecampion european la rasa Brahma Negru, titlul de campion nefiind acordat.
În decembrie 2014, ACPAM BN a organizat Expoziţia judeţeană de profil, la Teatrul de Vară – Pietonal Bistriţa, care a fost un real succes, fiind prima expoziţie cu un număr mare de exponate şi vizitatori, inclusiv copii, fiind apreciată de specialişti şi publicul vizitator.
Bucuria este mare pentru faptul că se îmbunătăţeşte materialul genetic an de an şi creşte numărul membrilor.
La Campionatul European de la Metz, din Franţa, din toamna 2015, bistriţenii ne vor reprezenta cu cinste, sperând să devină campioni, noi îi felicităm şi le urăm succes.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]