Alexandru Gavrilaş, inspector şcolar general pentru o zi

Luni, în cadrul Săptămânii Şcoala Altfel, 20 de adolescenţi, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean al Elevilor au avut ocazia de a petrece o zi întreagă în Inspectoratul Şcolar Judeţean, de a sta alături de un inspector şcolar, de a se familiariza cu tot ce înseamnă activitate în ISJ BN.


,,E al III-lea an în care derulăm această săptămână, Săptămâna Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun! Noi am dat startul şi am declarat un altfel de inspectorat. Am încercat să proiectăm şi să desfăşurăm activităţi în parteneriat cu elevii, cu consiliul reprezentativ al elevilor de la nivelul judeţului, am încercat să interacţionăm cu ei, să aflăm mai multe lucruri şi să transmitem tuturor un mesaj că în această săptămână schimbăm registrul, schimbăm tonul educaţiei şi învăţăm unii de la alţii cât mai multe lucruri bune şi folositoare”, a declarat inspectorul şcolar general Camelia Tabără, în cadrul unei conferinţe de presă.


,,Am considerat că este bine ca şi noi Inspectoratul Şcolar să oferim o săptămână altfel, un alt cadru mai non formal de desfăşurare a unor activităţi educative. Astfel, am primit printre noi 20 de elevi, majoritatea preşedinţi la liceele din judeţul Bistriţa-Năsăud, am schimbat impresii şi într-adevăr i-am implicat în ceea ce presupune actul decizional”, a adăugat Monica Buboly, inspector şcolar pentru educaţie permanentă.


Şi astfel, pentru o zi, inspector şcolar general a fost Alexandru Gavrilaş, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu. Alexandru este şi preşedintele Consiliul Judeţean al Elevilor. Alături de ceilalţi colegi implicaţi în proiect, Alexandru a fost prezent şi el la conferinţa de presă, unde a făcut cunoscute propunerile sale. Profesori veseli, sociabili şi muzică în timpul pauzelor.


,,Am văzut ce înseamnă să fii un inspector general, responsabilitatea pe care o are un inspector general şi ce ar trebui să facă într-o oarecare măsură. Am avut ocazia de a transmite o agendă tuturor directorilor din şcolile judeţului nostru, să spun aşa o altfel de agendă. Am transmis mai mult o agendă cu ce şi-ar dori elevii. Am propus ca profesorii să fie mai veseli, să fie mult mai sociabili decât sunt de obicei, să fie o comunicare mai bună între elevi şi profesori, mai ales acum în Săptămâna Şcoala Altfel. Asta este ocazia de a se ataşa elevii de profesori şi profesorii de elevi, de a crea relaţii mai strânse şi de a socializa mai bine. Întotdeauna la ora unui profesor mai sociabil, mai interesant, învăţăm mai bine la materia respectivă şi reţinem mai bine toate datele pe care ni le predau.


De asemenea, am sugerat ca în timpul pauzelor să se pună muzică. În unele licee, în timpul pauzelor, tot ce auzi este zgomotul paşilor. Sau, vocile care strigă cu un etaj mai sus. Dacă ar fi muzică, elevii s-ar simţi mai în largul lor în pauze, ar socializa mai mult, s-ar simţi mai bine”, a precizat Alexandru Gavrilaş.


Întrebată, cum a primit toate aceste propuneri venite din partea elevilor, inspectorul şcolar general Camelia Tabără a răspuns:


,,Tot ce vine din partea elevilor pentru noi e o provocare şi e un feedback la care trebuie să fim atenţi. Cu siguranţă, şcoala e împovărătoare pentru toţi elevii şi cred că e important să înţelegem cu toţii că trebuie să intrăm în sala de clasă cu zâmbetul pe buze. Am convingerea că e important să cerem permanent feedback de la elevi, astfel încât relaţia să fie cât mai bună”, a subliniat Camelia Tabără.


În perioada 7-11 aprilie, elevii din România au parte de o altfel de săptămâna de şcoală, în care participă la activităţi în afara şcolii, însă primesc absenţe dacă chiulesc.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5