5.000 lei amenzi pentru transportul şi comercializarea ilegală a lemnului

În perioada 8-14 octombrie a.c., jandarmii montani din Rodna şi jandarmi din cadrul Detaşamentului 1 Mobil Bistriţa, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei şi ai ITRSV – Ocolul Silvic Dealu Negru, au executat mai multe acţiuni specifice de prevenire şi combatere a infracţionalităţii în mediul natural montan. Au fost aplicate sancţiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, art. 17, alin. 1, lit. b respectiv art. 20 lit. d.
Astfel, pentru ridicarea din fondul forestier naţional fără aprobare legală a cioatelor sau a resturilor de exploatare şi pentru comercializarea materialului lemnos în afara târgurilor sau a pieţelor conform reglementărilor legale în vigoare, au fost aplicate amenzi în valoare totală de aproximativ 5.000 de lei.
În perioada de referinţă, jandarmii montani din Rodna au executat în colaborare cu Administraţia Parcului Naţional Munţii Rodnei şi o serie de acţiuni specifice pentru prevenirea braconajului, inclusiv pe timp de noapte în zonele: Lacul Lala, Căldarea Gagii şi Pasul Rotunda iar astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5