5 bovine, 20 de porci şi 30 de păsări au ars de vii de la o sobă

O sobă fară acumulare de căldură, lăsată nesupravegheată, a fost cauza unui incendiu violent izbucnit duminică, 20 decembrie, în jurul orei 11.00, în cartier Slătiniţa din municipiul Bistriţa, într-o zonă izolată, greu accesibilă.

La primele ore ale dimineţii, proprietarul a aprins focul în soba respectivă şi a părăsit imobilul, iar cateva ore mai tarziu a fost anunţat de localnici că întreaga construcţie compusă din casa, grajd şi sură este cuprinsă de flăcări ce puteau fi observate de la kilometri distanţă.

Echipajele pompierilor militari au fost anunţate în momentul în care incendiul se manifesta generalizat, iar încercările primilor localnici sosiţi la faţa locului de a elibera animalele au fost împiedicate de flăcările puternice ce ajungeau la o înălţime de câţiva metri.

Autospecialele pompierilor au putut fi apropiate la o distanţă de maxim un kilometru, din cauza terenului greu accesibil, impracticabil maşinilor de mare tonaj, militarii folosind o motopompă alimentată de la o fântână din apropiere pentru limitarea propagării incendiului.

Din nefericire, cinci bovine, peste 20 de porci şi apropximativ 30 de păsări nu au putut fi scoase din adăposturile cuprinse în totalitate de flăcări. Suprafaţa totală afectată de incendiu a fost de circa 200 mp.

Încă o dată, reprezentanţii ISUBistrita
recomandă cetăţenilor să manifeste o atenţie sporită în ceea ce priveşte mijloacele de încălzire sau căile de evacure a fumului.

NU LASAŢI SOBELE NESUPRAVEGHEATE !

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]