22 Aprilie –Ziua Pământului

Ziua Pământului, care se sărbătoreşte în fiecare an pe 22 aprilie, simbolizează lupta împotriva poluării şi problemelor climaterice.
„Planeta noastră, casa noastră este într-o continuă neglijare. Schimbările climatice continuă neabătut. Se pare că un nou dezastru ecologic se întâmplă aproape zilnic. Ziua Pământului 2012 ne oferă tuturor oportunitatea de a ne alătura pentru o schimbare pozitivă, ecologică. Alegerile pe care le facem acum vor afecta generaţiile viitoare. Este timpul mobilizării întregii planete sub motivul că Pământul nu aşteaptă.
Alăturaţi-vă celebrării Zilei Pământului 2012 prin plantarea unui copac, prin conservarea şi utilizarea energiei regenerabile, prin utilizarea transportului durabil”, transmite cu acest prilej direcorul executiv Ştefan Mureşan de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud.
Acestă zi a fost fondată de senatorul american Gaylord Nelson, în anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politică din dezinteresul pe care îl arată faţă de mediu. La început, Ziua Pământului a fost marcată doar în Statele Unite, mai apoi, numărul ţărilor în care au loc evenimente specifice a crescut foarte mult, ajungând in 1990 la 141. Din anul 1991, activităţile prilejuite de Ziua Pământului sunt coordonate la nivel internaţional de Earth Day USA, o organizaţie neguvernamentală fondată special în acest sens. Reţeaua de organizaţii partenere cuprinde acum atât ONG-uri cât şi instituţii ori companii din diferite domenii de activitate, în peste 170 de state ale lumii. Scopul acţiunilor promovate îl constituie sensibilizarea opiniei publice cu privire la necesitatea protejării mediului, a conservării resurselor naturale şi a biodiversităţii.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5