Ziua Pământului 22 aprilie 2010

În 1970, în urma eforturilor senatorului american Gaylord Nelson, s-a ajuns la concluzia că e cazul să se facă ceva pentru a se atrage atenţia asupra pericolelor ce pot fi provocate de degradarea mediului înconjurător.

40 de ani mai târziu, adică astăzi, 22 Aprilie 2010, 200 de milioane de oameni din peste 140 de ţări ale lumii participă într-un mod sau altul la ceea ce a devenit cunoscuta ca “Ziua pământului”.

Alături de mult mai tânăra mişcare asemănătoare, Ora Pământului, aceasta este doar o încercare de a atrage atenţia asupra importanţei protejării mediului înconjurător. Poza de mai jos este extrem de sugestivă.

Earth Day

În Romania, Ziua Pământului “a prins” mult mai puţin ca Ora Pământului.

Ce putem face pentru a ne implica?

Multe.

Să lăsăm maşina acasă, să plantăm copăcei, să mergem la strâns gunoaiele lăsate de fripturişti la grăterele de Paşte, să încercăm să convingem cât mai mulţi prieteni de importanţa acestor acţiuni şi multe altele.

Poluarea mediului afectează sănătatea a milioane de persoane. O serie de boli sunt provocate de poluare şi de lipsa resurselor elementare (apă potabilă, aer curat, hrana sănătoasă, condiţii igienice de viaţă).

Corina Todoran cl. a VI-a B

Diriginta , ANGYALOSI Garofita

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]