Comunicat de presă

În 2 septembrie, muzeele din mediul rural din Bistrița-Năsăud participă la Noaptea Muzeelor la Sate

Reprezentative pentru ceea ce înseamă memoria culturală a județului Bistrița-Năsăud, muzeele din spațiul rural, aflate în subordinea Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, constituie o parte importantă a patrimoniului cultural național. Spațiu în care literatura, arta și istoria se îmbină armonios, muzeele recompun și promovează povești ce reconstruiesc trecutul și îl înzestrează cu semnificații și valori pe care dorim să le consolidăm și să le perpetuăm.

Participant la prima ediție a Nopții Muzeelor la Sate, eveniment organizat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România cu scopul de a valorifica potențialul patrimoniului cultural din spațiul rural, Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud invită publicul sâmbătă, 2 septembrie 2023, în intervalul 18.00-24.00 (ora de intrare a ultimului vizitator este 23.30) să (re) descopere muzeele deschise pentru dumneavoastră în teritoriu:

  • Centrul Multicultural Castel Teleki, Posmuș
  • Muzeul Memorial Ion Pop Reteganul, Reteag
  • Casa Tradițională de pe Văile Țibleșului amenajată și donată de Episcopul Macarie Drăgoi, Spermezeu
  • Muzeul Literar Teodor Tanco, Monor
  • Muzeul Cuibul Visurilor, Maieru
  • Muzeul Memorial Liviu Rebreanu, Liviu Rebreanu
  • Muzeul Memorial George Coșbuc, Coșbuc
  • Muzeul Casa Săsească, Livezile
  • Muzeul Etnografic și al Mineritului Rodna

Parteneri media: Timponline, Observator BN, Media Prompt, Știri de Bistrița, Propolitica, Impact Tv, Sângeorz Tv, N1TV, Mesagerul de Bistrița, Info Bistrița, Decisiv.

Accesul este gratuit.

Vă așteptăm cu drag,

Manager,

dr. George-Alexandru GAVRILAȘ

 

Comentarii

01/09/23 16:16
Vizitator

Inafară de muzeele sătesti mentionate , în judetul Bistrița-Năsăud mai există „Casele Ethnos” la Feldru, Sebiș, Miceștii de Câmpie, Șintereag, și Prundu Bârgăului . Aceste adevărate muzee vii au fost amenajate în perioada anilor 2010- 2015 în vechi case traditionale reabilitate de către Fundaţia Culturală Ethnos, condusă la vremea respectivă de scriitorul Alexandru Uiuiu. Aici sunt expuse diferite obiecte donate de localnici, precum cărţi vechi, ceramică, obiecte de uz casnic, ţesături şi covoare, etc.
Vezi: https://www.facebook.com/photo/?fbid=158832630830665&set=a.1588286974977...

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5