alp

19 ani de la sfinţirea Bisericii Măgurele

Duminică, credincioşii din filia Măgurele, parohia ortodoxă Mărişelu au sărbătorit 19 ani de la sfinţirea Bisericii cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil”.

Sărbătoarea a început, după cum era şi firesc, cu Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie oficiată de părintele paroh Aurelian Poptean şi de părintele Nicolae Conţ de la Spitalul Judeţean din Bistriţa continuând cu Taina Sfântului Maslu. Aceasta se întemeiază pe învăţătura Sf. Apostol Iacov care spune: “Este cineva în suferinţă ? Să se roage... Este cineva bolnav între voi ? Să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Si rugaciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi, de va fi făcut păcate, se vor ierta lui”. (Iacob 5, 13-15). Iată deci că lucrarea Sfintei Liturghii s-a extins oarecum în mod tainic, iar credincioşii ce au umplut biserica au putut simţi harul cu adevarat sfinţitor.

Cuvântul de învăţătură rostit de părintele Conţ a scos apoi în evidenţă importanţa şi puterea Sfintei Liturghii în viaţa creştinului : “aceasta este indispensabilă vieţii alături de post şi rugăciune. Liturghia e viaţa sufletului, fără de care nu poate exista. Aşa cum trupul are nevoie de hrană pentru aşi întreţine viaţa, tot aşa şi sufletul”. Părintele Cleopa Ilie ne vorbeşte despre Sfânta Liturghie ca fiind „jertfa şi răscumpărarea lumii întregi, lucrarea Mântuitorului si invierea oamenilor, părtăşia Lui cu noi.”

Fiind zi de sărbătoare şi credincioşii s-au gătit aşa cum se cuvine. Îmbrăcaţi în straie populare, au înveşmântat Biserica şi mai frumos, deoarece creştinul în biserică reprezintă podoaba cea mai de preţ a acesteia. Scornind lada de zestre a Măgurenilor şi Mărişelenilor cu siguranţă poţi afirma că raiul e desprins de aici. Pe de o parte costumele autentice, iar pe de altă parte curăţia sufletească a celor ce le poartă te îndreptăţesc să exclami necontenit că de aici s-a desprins veşnicia.

Mia Morari

.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]