Viitorul candidat la preşedinţie, Doru Viorel Ursu, şi-a lansat cărţile la Bistriţa

Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud a găzduit lansarea trilogiei „Sânge şi carne de om, acvariul groazei” şi „Enigma mieilor”, apăruta la Editura Universităţii Piteşti, sub semnătura avocatului Doru Viorel Ursu, fost ministru de interne al României.
Manifestarea, moderată de scriitorul Ioan Pintea, directorul Bibliotecii Judeţene, a beneficiat de un dialog între autor şi cititori, despre ţară, revoluţii şi identitate. Vicepreşedintele Consiliului Judeţean B-N, Alexandru Pugna, îl vede pe fostul ministru din perioada de începuturi a democraţiei – Doru Viorel Ursu – drept unul dintre cei mai importanţi avocaţi ai Baroului bucureştean, iar evenimentele din 89 descrise în carte drept un reper pentru reînvierea neamului nostru. „Pentru mine politica a fost departe de mediul meu firesc. Când, în 90, am fost chemat la Palatul Victoria, conduceam, la Sibiu, procesul lui Nicu Ceauşescu. După 22 de ani de la plecarea mea din funcţie, am obţinut, într-un sondaj, 48,2% încredere, în timp ce următorul ministru al internelor a obţinut sub 12%. Întotdeauna am spus că Ministerul de Interne nu este al unui partid, este al României. Cărţile lansate trebuiau scrise, iar dacă se citesc de către cinci oameni într-un judeţ, misiunea mea a fost îndeplinită. Trebuia să vină cineva care să spună adevărul dintr-un alt unghi”, declară Doru Viorel Ursu.
Referitor la procesul familiei Ceauşescu, Ursu afirmă: „Ceauşescu a fost singurul politician român care a ridicat în picioare Congresul SUA. Plutonul de execuţie, din care trebuia să fac parte şi eu, era pregătit înainte de proces. Această mişcare a fost făcută într-o bătălie între globalizatori şi naţionalişti”. Despre evenimentele din decembrie 89, Ursu spune că se structurează pe trei aspecte – antistatal, antiraţional şi manipulator: „Teroriştii nu au existat niciodată, cei 100 de morţi, până la căderea lui Ceauşescu sunt urmaţi de 1000 morţi după căderea preşedintelui”. Următorul proiect este editarea volumului „Elitele politice la români”. Între timp, fostul ministru se gândeşte, la modul cel mai serios, la posibilitatea de a candida la preşedinţia României.

Comentarii

23/04/14 14:53
crin

Ca fost ministru la interne, stie bine enigma crimelor,sangele si carnea de om distruse, ucise dintr-o data sau incet. N-a fost barbat, si ne duce cu zaharelul acum, face parte din groaza rosie ucigatoare a fsn cu prelungiri in psd.

29/07/14 15:46
miruna

http://www.politisti.ro/topic/557-sondaj-numiti-cel-mai-competent-si-cel...

A fost iubit atunci cand a avut functia de ministru de interne...si inca este iubit

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5