Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, în Bistriţa-Năsăud: 23 de unităţi de învăţământ din judeţ, dotate cu laboratoare SMART, prin fonduri europene

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a semnat, la Palatul Culturii, contractele de finanţare cu directorii din 23 de colegii, licee și cluburi ale copiilor din judeţul nostru, ale căror proiecte beneficiază de fonduri prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Componenta C15: Educaţie, în cadrul proiectului „Dotarea cu laboratoare inteligente a unităţilor de învăţământ secundar superior, a palatelor şi a cluburilor copiilor”. Evenimentul a fost prilejuit de întâlnirea cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţul nostru. Valoarea unui contract este de 295.133 lei. La eveniment, au participat primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Camelia Tabără, deputatul Diana Morar, echipa IŞJ B-N coordonată de „generalul” Cristi Nicula şi „adjunctul” Zoltan Deak, directorii tuturor unităţilor de învăţământ cu personalitate juridică, dar şi responsabilii de implementare a unor proiecte europene din şcolile judeţului.

„Vă mulţumim, doamna ministru, că aţi venit în Bistriţa-Năsăud. Aveţi în faţa dumneavoastră colegi directori implicaţi, care derulează foarte multe proiecte cu finanţare europeană. De asemenea, sunt şi nişte cadre didactice devotate, profesionişti în domeniul educaţiei. Vă asigurăm că vom face totul pentru a le oferi un parcurs educaţional de calitate copiilor din judeţul Bistriţa-Năsăud”, a spus inspectorul şcolar general Cristian Nicula.

În mesajul său, inspectorul şcolar general a mulţumit Primăriei Bistriţa care sprijină toate acţiunile din domeniul educaţiei şi derulează proiecte majore în infrastructura şcolară.  „De asemenea, mulţumesc Consiliului Judeţean care, în afară de sprijin, ne-a premiat olimpicii. Fiecare olimpic naţional a fost premiat cu câte 500 lei, împreună cu profesorii. Avem achiziţii de 25 de microbuze şcolare, tot organizate de către Consiliul Judeţean, care a accesat și prin AFM alte 13 microbuze școlare care sper să ajungă în judeţul Bistriţa-Năsăud”, a adăugat Cristi Nicula.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, i-a felicitat pe toţi directorilor din Bistriţa-Năsăud pentru modul în care au ştiut să atragă aceste finanţări importante, asigurându-i de tot suportul în derularea proiectelor, dar şi a actului educaţional.   

 „Le doresc mult succes domnilor directori care vor implementa aceste proiecte. Urez mult succes tuturor colegilor şi dascălilor dedicaţi şi adevăraţi care fac şcoala românească să meargă înainte”, a transmis inspectorul şcolar pentru proiecte educaţionale Doina Macarie.

Iată lista unităţilor de învăţământ care beneficiază de finanţare pentru laboratoare SMART!

  1. Clubul Copiilor Beclean
  2. Liceul Economic Năsăud
  3. Liceul Tehnologic Agricol Beclean
  4. Liceul Teoretic Sanitar Bistriţa
  5. Liceul Tehnologic „Florian Porcius” Rodna
  6. Liceul Tehnologic Telciu
  7. Liceul Teoretic „Constantin Romanu Vivu” Teaca
  8. Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Bistriţa
  9. Liceul Silvic „Transilvania” Năsăud
  10. Liceul de Muzică „Tudor Jarda”
  11. Liceul Tehnologic Agricol
  12. Liceul Tehnologic Bistriţa
  13. Colegiul Tehnic - Infoel - Bistriţa
  14. Liceul Creştin Logos
  15. Liceul Teoretic „Solomon Haliţă” Sângeorz-Băi
  16. Colegiul Naţional „Petru Rareş” Beclean
  17. Liceul Teoretic „Radu Petrescu” Prundu Bârgăului
  18. Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” Bistriţa
  19. Liceul cu Program Sportiv Bistriţa
  20. Colegiul Naţional „George Coşbuc” Năsăud
  21. Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” Căianu Mic
  22. Colegiul Naţional „Andrei Mureşanu” Bistriţa
  23. Liceul Tehnologic „Liviu Rebreanu” Maieru

În fiecare unitate şcolară va fi amenajat un laborator inteligent („smart lab”) sau chiar două, prin dotarea cu echipamente digitale specifice unei săli de curs complexe, de tip STIAM (Știință, Tehnologie, Inginerie, Arte și Matematică), pentru a oferi oportunități de învățare prin experiență. Un laborator inteligent este un spațiu dotat cu echipamente digitale, care poate susține procesul de predare, învățare, evaluare la toate disciplinele. Tehnologia aplicată și învățarea cu ajutorul proiectelor și problemelor (Project Based Learning) poate facilita învățarea personalizată. În plus, laboratorul permite abordarea tuturor stilurilor de învățare, permițând fiecărui elev să lucreze potrivit propriului ritm. Conceptul de laborator inteligent, de la hardware/software și kituri de construcție, până la curriculum și evaluare, funcționează integrat pentru a sprijini învățarea practică. Laboratoarele inteligente vor fi piloni pentru dezvoltarea competențele digitale necesare pentru a îmbrățișa oportunitățile oferite de noile tehnologii și de meseriile viitorului.

***

Ministrul Educaţiei, Ligis Deca, deputatul Diana Morar şi inspectorul şcolar general Cristian Nicula au avut un periplu şi la şcolile din judeţ, la Sângeorz-Băi și la Năsăud, dar s-au întâlnit şi cu primarul municipiului Bistriţa, Ioan Turc, primarul Cătălin Bota de la Sângeorz -Băi.

 

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5