Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, la Topul Național al Firmelor: Împreună putem să transformăm România într-un hub regional pentru inovare și digitalizare

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, a participat la Gala „Topul Național al Firmelor”., în cadrul căruia au fost premiați 160 de lideri români în business.
"Îi mulțumesc domnului președinte Mihai Daraban pentru invitația de a lua cuvântul în cadrul ceremoniei și îl felicit pentru această inițiativă de tradiție, care recompensează performanța companiilor din România. Am spus și aseară că îmi doresc să fim parteneri în transformarea țării noastre într-un hub regional de tehnologie și dezvoltare economică!
Prin fonduri europene, sprijinim 5000 de companii cu granturi de 500 de milioane de euro pentru adoptarea tehnologiilor digitale. De asemenea, 7500 de întreprinderi cu activitate în cercetare-dezvoltare și inovare au la dispoziție fonduri de peste 3 miliarde de lei, prin Planul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare pe care l-am adoptat săptămâna trecută în Guvern.
Împreună, într-un parteneriat corect al sectorului public cu mediul privat, vom face din România un hub regional pentru inovare și digitalizare. Împreună modernizăm România!", a transmis ministrul Bogdan Ivan.

Comentarii

04/11/23 23:19
Iuliu

„Vorba multă, sărăcia omului” , spune un proverb care se referă la faptul că persoanele care vorbesc prea mult, fără să acționeze concret în activități productive, sunt predispuse la săracie.
Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, vorbeste despre transformarea României într-un hub regional pentru inovare și digitalizare, fără să aibă nici un argument în acest demers.
Dimpotrivă România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană la capitolul digitalizare. Potrivit unei analize a Comisiei Europene, țara noastră stă extrem de prost la trei din patru variabile luate în considerare: capitalul uman, integrarea tehnologiei digitale și serviciile publice digitale. Conform clasamentului DESI pe anul 2022, România se află pe ultimul loc cu un scor de 21%, mult în urma penultimei clasate, Grecia (39.4%) a mediei europene (67.3%) sau a primei clasate, Estonia (91.2%) .
(Vezi: https://digital-strategy.ec.europa.eu/en/library/digital-economy-and-soc...)
In schimb, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, referindu-se la reforma administrativ-teritorială a afirmat că „nu mai putem funcţiona în paradigma anilor 1968”. Noi încă ne conducem după legi comuniste din 1968, adică centralism democratic-socialist, în plin capitalism democratic-european. Nu-i prima dată când Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) vine cu argumente in problema regionalizării: (Vezi: https://ccir.ro/2023/04/18/apel-ccir-reorganizarea-administrativa-romani...
Intre timp au apărut chiar unele initiative legislative depuse in Parlament cu privire la transformarea celor 40 de județe prin comasare într-un fel de regiuni, dar care să-si păstreze denumirea de „Județ” prevăzută in constitutie. Proiectul de lege mai prevede reducerea numărului de Unităti Administrativ-Teritoriale (UAT) de la 3300 câte avem în prezent, la 1300 de UAT-uri, astfel ca o comună să aibă minim 5.000 de locuitori, iar un oraș minim 10.000 de locuitori.
(vezi si:https://www.cdep.ro/proiecte/2023/400/30/3/pl197.pdf)
Camera Deputaților a respins proiectul, urmând să fie trimis la Senat.

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5