Lacrimi din Cer

Valeria Peter Predescu şi-a luat rămas bun de la bistriţeni şi năsăudeni şi s-a întoars acasă, la Telciu

Sute de bistriţeni au trecut în ultimele zile să-şi ia rămas bun de la privighetoarea Ardealului, Valeria Peter Predescu, doamna cântecului românesc. În aplauzele bistriţenilor, Valeria Peter Predescu şi-a luat adio de la Casa de Cultură, unde a slujit o viaţă, şi de la Bistriţa unde a locuit de zeci de ani.

A trecut în braţele dorului dealul Bistriţei, pentru a ajunge, în zi de joi, pentru ultima dată, la târgul năsăudean. Aici, a fost primită, în faţa Casei de Cultură, de o mare de năsăudeni pe care i-a purtat în cântece şi în inimă. A vorbit aşa de frumos despre domniţa noastră părintele Cristian Pomohaci, coleg de scenă. Apoi a urmat un popas la Salva, satul păunilor, apoi la Coşbuc, în satul marelui poet, după care, în Telciul drag, o ceată de călăreţi cu banderole negre şi fanfara îl aşteptau pe cetăţeanul lor de onoare. În biserica strămăşească, cu clopotele sunând a jale, au fost prezenţi mii de oameni.

Unii dintre ei au rămas în curte sau pe drum, deoarece nu au avut loc în mulţimea din locaş, însă cu toţii şi-au plecat frunţile şi au vărsat şiroaie de lacrimi.

Alături de domniţa care a ridicat folclorul la rang de artă, au fost, în Telciul drag, interpreţi mari ai ţării( Nicolaie Mureşan, Nicolaie Sabău, Nicolaie Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Florentina şi Petre Giurgi, Florica Zaha, Florica Bradu, Anghelina Timiş Lungu,Leontina Pop, Dorina Grad, Dorina Oprea, Emilia Lateş, Marius Ciprian Pop, Nelu Soptereanu, Amalia Codorean), realizatori(Gelu Furdui,Dumitru Buzoianu, Alexandru Pugna, Radu Potoran, Codruta Aron Vârtic, Maria Dan Golban), copiii din grupul "Mioriţa", colegii de la Centrul Judeţean pentru Cultură, personalităţi, şi mulţime de telceni, cu toţii spunând într-un glas: „preafrumoasă doamnă nu te vom uita niciodată”.

PreaSfintitul Irineu Pop Bistriţeanu a uns sufletele celor îndureraţi cu o predică despre veşnicia artistului desăvârşit. Artista noastră dragă a fost îngropată cu cetera lui Anghel Urs, toţi artiştii, dar şi consătenii, cântând şlagărul "Frunză verde mărule", rămas în memoria românilor în veci şi veci. Ân acel moment cerurile au vărsat lacrimi, o ploaie deasă venind să ne spună că Valerica mai dorea să stea un pic în lume. Dar Domnul a chemat-o în corul îngerilor. Valeria Peter Predescu, ne va aştepta, de acum, în curtea bisericii de pe Valea Dragostei. Noi, cei care te iubim, te vom păstra în inimă până ne vom întâlni din nou, iubită DOAMNĂ a românilor.

.

Comentarii

01/05/09 19:28
DanMarin

Prin muzica dumneaei, Valeria Peter Predescu traieste mai departe!

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS]