Sebi Moga a adus padbol-ul la Bistriţa! Viorel Moldovan şi Gabi Balint au participat la lansare

Bistriţa ridică show-ul la fileu: Padbol s-a lansat şi în oraşul Gloriei! Ieri, în zona Parcuui municipal, a avut loc evenimentul de lansare a celui mai spectaculos sport din lume. Fostul jucător al Gloriei, Sebi Moga, a adus show-ul în oraş, iar lumea s-a băgat imediat la joacă!

Elisabeta Gherghisan, licenţiatul exclusiv Padbol în România, a fost acolo şi va fi alături de fiecare oraş care va intra în comunitatea Padbol.

La eveniment au participat Viorel Moldovan şi Gabi Balint, care s-au declarat super -încântaţi de noua senzaţie "importată" în Romania şi au spus că abia aşteaptă să încerce şi ei, anunţă Padbol România, pe facebook.

Padbol a fost inventat în anul 2008, în La Plata (Argentina), patentat în anul 2011.

În prezent sunt 15 țări afiliate la Federația Internațională : Argentina, Portugalia, Spania, Uruguay, Mexic,Brazilia, Italia, Anglia, Norvegia, Danemarca,Finlanda, Suedia, Australia, Bolivia şi România!!!

Padbol-ul este jucat de vedete ale fotbalului mondial ca Denilson (campion mondial cu Brazilia în 2002 și ambasador Padbol Brazilia), Luigi Di Biagio, Bernardo Corradi, Stefano Fiore, Michael Laudrup şi alţii.

*** 

1. Ce dimensiuni are terenul?

Cu o lungime de 10 metri si o latime de 6, terenul de padbol este impartit la jumatea lui de un fileu inalt de 1 metru. Fiecare jumatate de teren este impartita in 3 zone: zona de servire, de primire si de atac. Terenul este traversat si de o linie perpendiculara pe fileu, care delimiteaza careurile de serviciu / primire.

2. Jocul si echipele

Echipele sunt formate din cate doi jucatori, care servesc si primesc, prin rotatie, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul. Din punct de vedere al paselor intre coechipieri si al loviturilor, principiile deteren joc sunt asemanatoare cu cele de la fotbal-tenis. Aici, insa, avem si peretii de sticla, care schimba dinamica jocului. Inainte de a trimite mingea in terenul advers, jucatorii unei echipe au dreptul la un singur ricoseu al mingii in peretii din propria jumatate de teren.

3. Care este sistemul de punctaj?

La fel ca in tenisul de camp, echipele se succed la serviciu de la un game la altul. Punctele se noteaza de la 0, astfel: 15 – 30 – 40 – game. In caz de egalitate la 40, este aplicat sistemul avantajului. Pentru a castiga setul, o echipa trebuie sa ajunga la 6 game-uri, dar sa aiba si o diferenta de cel putin 2 game-uri fata de cealalta echipa. In caz contrar, setul se prelungeste pana cand o echipa face 2 game-uri diferenta. Un meci se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 3 seturi”.

4. Cum se serveste?

Mingea este lovita, din “drop” sau dupa ce sare din podea, spre careul aflat pe diagonala in jumatatea adversa de teren. Serviciul se poate executa si direct peste fileu, dar si cu un ricoseu cu peretele de sticla (spate sau lateral) din terenul jucatorului care serveste. La fiecare punct, jucatorul care serveste are dreptul la o greseala (la fel ca la tenis de camp), dupa care poate repeta serviciul. La doua greseli de serviciu, punctul este pierdut

 

sursa: padbol.ro

Adaugă comentariu nou

 
Design şi dezvoltare: Linuxship
[Valid RSS] Statistici T5